28 entry daha
  • bir tehdit/baskı/psikolojik veya fiziksel şiddet altında ise, özgürlüğüne kavuşmasını umduğumuz insan.
    bu durumdan korunmanın formülü basittir, evlenmemek.
    insanlar, özellikle kadınlar, pek çok yönden erkekler de tabi, içinde nasıl bir dark passenger taşıdığı veya midesinden ne menem bir alien çıkacağını bilmediği insana kendini hangi akla hizmet kanunla zincirler, yemin ediyorum aklım almıyor. hepimiz başta pamuk gibiyiz, adeta bir snow white adeta prince charming. ben geçmiş yıllarda, naif bir genç kızken sadece beni beğendiği için bile başıma bela olmaya çalışan, istemedigimi sinir harbiyle belirttiğim bazı sığırlardan zor kurtuluyordum, suçlanıyordum, korkuyordum veya sadece yoruluyordum; zamanla daha amazon, daha red sonja bir tipe bağladım da neyse ki sopayı gören deliler sopalarını saklamaya başladılar.
    nasıl kanun ile mühürlenerek, ileride sıkıntı verme ihtimali bulunan -her insan probleme dönüşebilir- bir insanı başınızdan atmayı iyice zorlaştırırsınız, vallahi anlayamıyorum. medeni bir şekilde ayrılmak, yav he he her yer medeniyet zaten memlekette. kanunlar da şahane koruyor zaten kadını falan. karakoldan karı koca kavgası yhaa olur öyle diye yollanıyor şiddet gören kadın, sosyal medya çıkalı ortalık biraz rahatladı işte oluşan farkındalıkla. mesele ölmek de değil. ölmeden sürünmek. sadece psikolojik temelde şiddet görme riski bile yeter. zaten kadının da erkeğin de birbirilerine uyguladıkları şiddet genelde psikolojiktir.
    gerçi evlenmesen de sırtlanlardan nefes almak zor. kadın için de erkek için de. yaşlanınca rahatlarız herhalde.

    hiçbir baskı şiddet ne bileyim toplumsal itiş kakış görmediği halde eşinden tiksinip de hala boşanmayan insan gelip ağlamasın bir zahmet. neyse o da onun sınavı. kınamıyoruz.
72 entry daha
hesabın var mı? giriş yap