• an itibariyle başlattığım kampanya.

    2bin liralık külüstür motosikletime zaten 120 lira yıllık vergi ödüyorum, 600-700 lira da zorunlu trafik sigortası ödemem gerekiyor şimdi. ulan 2-3 yıl kaçak binsem, sonra motoru götürüp uçurumdan aşağı yuvarlasam daha az zarardayım.

    bildiğiniz üzere bu sigorta güya olası bir kazada karşıya verdiğiniz zararı karşılıyor ama ben bu göt kadar motorla kime ne zarar verebilirim de sigorta onu karşılayacak?? hayır yani (bakın burası çok önemli) bir zarar verme riskim varsa da ben bu riski almak istiyorum. vereceğim zararı ben karşılarım arkadaş! bunun riskini alıp almama kararı da bir homo economicus olan bana ait olmalı. bunun zorunlu olması da nereden çıkıyor?

    bu zorunlu sigorta işlerinde kim kimi zengin ediyor, bu iş kimlere yarıyor bilmiyorum ama ezilenin ben ve benim gibiler olduğuna eminim. lütfen destek verin, bu adaletsiz uygulama son bulsun, trafik sigortası isteğe bağlı olsun, ya da bir şeyler olsun işte.

    edit: "ama bir de şuna çarparsan çok kötü olur ha" minvalinde çok mesaj alıyorum. arkadaşım siz bu kafayla otobüslerde de yolculuk sigortası falan yaptırıyorsunuzdur, valize falan bir şey olursa çok kötü olur ha di mi? arkadaşım ben kendimi biliyorum, nerede kullanacağımı biliyorum. benim kullandığım yer ve kullanış şeklim itibariyle üst segment bir arabaya ve hatta bir yayaya çarpmam çok zor. o yüzden bu kadarcık riski kendim almak istiyorum. dediğim gibi vereceğim zararı kendim öderim, bunu sigortalatmak istemiyorum, size ne yahu?

    edit2: bir arkadaş mesaj attı, zaten poliçenin size ödeyeceği bir üst limit varmış, öyle üst segment bi arabayı pert ettiğinizde onun parasını vermeyecekmiş, max 36bin para ödüyormuş, üstünü siz tamamlıyormuşsunuz.
111 entry daha
hesabın var mı? giriş yap