4 entry daha
  • haziran başı itibarıyla motosiklet ile geçilen yoldur.

    aydıntepe'de pide yendikten sonra 4 gibi yola çıkıldı. soğanlı geçidine kadar yol güzel. yani stabilize ama güzel. 2330 rakımlı geçide nasıl ulaştığınızı anlamıyorsunuz bile. asıl iş bundan sonra başlıyor. derebaşı virajlarında heyelan ve taş düşmesi nedeniyle 8-10 yer 4 tekerli geçişine izin vermiyordu. motosiklet ile taşların, kayaların arasında sıyrıla sıyrıla geçtik. aşağıdan çıkmaya çalışan r1200'lü iki arkadaşın çabasını gördükten sonra bizim uğraşımız biraz sönük kaldı tabi.

    gelelim motosiklet ile geçişe. yol temizlenmediği için yollarda büyük kayalar ve taşlar yolu tehlikeli hale getirdi. eğer arazi tecrübeniz yok ise bu yoldan geçmeyi denemeyin. temizlenmiş halini bilemem, tabi ki daha rahat olur. bizdeki makinalar xt660 r ve tenere olduğu için daha rahattık. alçak bir makinanın altını vurmamanız mümkün değil, lastikleriniz dişli değilse diğer sıkıntı. kesinlikle dişli lastik öneririm. yalnız geçmemekte diğer önemli husus bir anda sis çökebiliyor.

    fakat tüm çabanızın, korkunuzun karşılığını misliyle size veren bir yer. crosscu arkadaşlara hafif gelse de, enduro kullanmayı seven herkesin çok zevk alacağı bir yer.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap