7 entry daha
  • tüm alaka ve bakışı üzerine toplamak. toplumları her olay üzerinde kendine doğru yöneltmek. karşısındakini kendisine doğru yöneltmek. peki, neden ilgi çekmek isteriz?

    yalnızlık, topluma ayak uydurmak ve popüler olmak. bazen de ilgisiz büyütülen çocuklar olur.nedenlerinin temeli asosyalliktir.

    (bkz: asosyal)

    ilgi çekmek soytarılıktır, hiçbir amacı olmayıp sadece ilgi çeken kimseler soytarılardır. maalesef insanların çoğunda böyle bir durum vardır. bu durum bende de var mesela. ilgi ya amaçlıdır ya da amaçsızdır. amaçlı ilgi neyse, amaçsız ilgi saçmalık ve boş iş. ilgi çekmek de bir iş. birkaç örnek vereyim...

    ilgisiz kalan erkek çocuğu annesinden ilgi görmesi için annesini sürekli dürtüp sorular soruyor. erkek kızı kendisine baksın diye sürekli kaş göz yapıp arada bir çarpıyor.

    ilgi çekmede iki etken vardır;kabul ve.ret. karşısındaki kişi ilgi çekilen kişiden kabul gördüyse sevinç duyar, çok fazla ilgi gördüyse bencil(egoist) olurlar. eğer ret gördüyse kişi sızlanır, mırıldanır belki de ağlar. daha iyisini çabalamaya çalışabilir. hırslı olur. çok ret yerse yalnızlığa kapanır, bu sefer de kişi iç dünyasında yaşar.

    çocuklarımızı ilgisiz bırakmayalım.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap