376 entry daha
  • çok konuşmaması gereken kişi. herkes hayata milletvekili ve belediye başkanı çocuğu olarak gelmiyor. kendisi de hiç şüphesiz bunun ekmeğini yemiş ve kendi yolunu yapmıştır. bilkent üniversitesi'nin turizm işletmeciliği bölümüne girmek kendi devri için başarı değil maalesef, bugün istanbul aydın üniversitesi hukuk kazanmayla eşdeğer bir durum o dönemde, bilkent'in kuruluşunun 3. ya da 4.senesinde girmiş. ondan sonra amerika'da city university of new york'a gitmiş (şu anki abd üniversiteleri arasında 293.sırada, siz hesap edin) ve amerika'da iyi network yapmış ancak yüksek lisansını da ancak özellerin arasında zayıf kalan beykent üniversitesi'nde tamamlayabilmiş bir adam. bu cv ile sıradan bir genç iş bulamaz, hatta iddia ediyorum biri cem seymen'in karşısına bu cv ile çıksın, direkt kapı dışarı eder.

    ben bu adamı dolu biri sanıyordum ama ondan sonra buradaki soru cevapta epi topu 20 soruya bile cevap vermemesiyle işkillendim (en az 200 soru soruluyor, onda birine bile yanıt vermeye tenezzül bile etmiyorsan ne geliyorsun?) ve bugünkü saçma tweet'iyle iyice bilendim. adama sorarlar, sen ne başardın da millete tembel diyorsun diye. babanın bağlantılarının ekmeğini yemiş adamsın en nihayetinde. zaten programında da "yapay zeka, programlama" diye öterken hep bahçeşehir üniversitesi gibi özel üniversitelere yer veriyordu, bir kez olsun itü çekirdek projesine veya odtü'deki topluluklara yer verdiğini görmedim. sen yaptığın programda bile boru gibi sınıf ayrımı yapıyorken kim seni ciddiye alsın? daha neslinin şansından falan bahsetmedim ki diğer entrylerde bir güzel açıklanmış.

    ülkede herkes herkesi suçluyor zaten ama herkes özellikle gençliğe abanıyor. bu kadar "gençlerimiz geleceğimiz" diye gezip de tam tersi şekilde hareket eden ülke de yoktur. genç nüfusun işsizlik oranının en fazla olduğu ülke lan burası, sonra neymiş "gençlik tembel"? her köşe başını tutup torpilin hasını döndürdüğünüz için olabilir mi acaba cem bey? buna bakmak için de önce kendini kariyerinize bakmanızı tavsiye ederim, kendi cv'nize sahip birisini işe alır mısınız almaz mısınız? bunun cevabını dürüstçe verdikten sonra tekrar bir eleştirin bence.
198 entry daha
hesabın var mı? giriş yap