20 entry daha
  • ifistanbul 2006'da gösterilecek olan gökkuşağı filmlerinden bir tanesi. bosna hersek-hırvatistan ortak yapımı. filmin orjinal ismi de tuhaf bir şekilde ingilizcedir. if!'in web sitesindeki tanıtım yazısının başında filmin romeo ve romeo hakkında olması; ahmet güntanın romeo ve romeo adlı şiir kitabını anımsatmıştır.

    if istanbulun web sitesinde yer alan tanıtım yazısı ise altta yer almaktadır;
    kaynak: http://www.ifistanbul.com/

    batıya git

    bosna hersek - hırvatistan

    yönetmen
    ahmed imamovic

    senaryo
    ahmed imamovic, enver puska

    görüntü yönetmeni
    mustafa mustafic

    kurgu
    andrija zafranovic, mirsad tabakovic

    oyuncular
    mario drmac, tarik filipovic, rade serbedzija, mirjana karanovic, haris burina, nermin tulic, almedina leleta

    müzik
    enes bure zlatar

    yapımcı
    samir smajic, ahmed imamovic

    prodüksiyon şirketi
    comprex

    dağıtımcı
    art company / alma telibecirevic
    brcanska 16 - 71000 sarajevo –bosnia-herzegovina
    tel: 387 33 650 615
    fax: 387 33 712 540
    e-mail: alma@art-company.co.ba

    2005, renkli – colour, 35 mm, 97’
    boşnakça, ingilizce altyazı

    2005 sarajevo
    montreal “bu filmin romeo ve jülyet’in değil de, romeo ile romeo’nun öyküsü olduğuna dair şaka yapmak hoşumuza gidiyor. ama bu filmin insanları daha hoşgörülü olmaya teşvik edeceğini ümit ediyoruz. batıya git, insancıl ve sıcacık bir film.” samir smajic (yapımcı)

    film hakkında
    kenan bir çellist ve saraybosna’da yaşayan bir müslüman. sevgilisi milan ise bosnalı bir sırp. ilişkilerini sessizce yaşıyorlar. 1992’de savaş çıktığında, birlikte saraybosna’yı terk etmeye ve batıya gitmeye karar verirler. sırplı askerler tarafından bir trenden indirildiklerinde, kenan öldürüleceğine emindir. sırp askerlerinin neler yapabileceğini bilen milan, sevgilisini korumak için onu kadın kılığına sokmaya karar verir ve inanılmaz bir şekilde onu askerlerin arasından geçirmeyi başarır. iki sevgili milan’ın köyüne kadar gitmeyi başarırlar ve köyde kenan’ı milan’ın karısı milena olarak tanıtırlar. batıya git’in post prodüksiyonu henüz yeni tamamlanmışken, bbc’de imamovic’in aldığı ölüm tehditleri, dini grupların protestoları ve filmi izleyenlerin saldırıya maruz kalma korkusuyla kimliklerini gizlediklerine dair haberler yayınlandı. yine de bu yer yer hayat güzeldir’i andıran küçük, duyarlı, karanlık ama esprili film saraybosna film festivali’nde dünya prömiyerini yaptığında, sinemada bulunan iki bini aşkın izleyici tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.
50 entry daha
hesabın var mı? giriş yap