50 entry daha
  • marc gasol gibi memphis'in vefa uğruna ucuza yolladığı all-star seviyesindeki gard.

    utah neredeyse hiçbir şey vermeden conley'i aldı. crowder'ın sözleşmesi 2020'de bitiyor ve korver'ın 7.5 milyon dolarlık kontratı garanti değildi (utah muhtemelen bu kontrattan çıkardı). geriye bir tek duke'ta coşturup nba'de patlayan grayson allen, 23.sıra seçim hakkı (ilk 3'ten sonra kalitenin düştüğü bir draftin 23.sırası, bu tip bir draft sınıfı olan 2016'da 23.sıradan giden adam ante zizic'ti) ve utah'ın gelecek haklarından biri (bu hak da 2022'ye kadar memphis'in eline geçmeyecek). dolayısıyla conley için ucuza gitti demek çok da yanlış olmaz. en azından indiana'dan 2 draft hakkı+bojan bogdanovic (sign and trade)+aaron holiday'li bir paket koparmayı deneyebilirlerdi ki skorer ve şutör sorunu yaşayan memphis'te bogdanovic'in alacağı olası bir 15 milyon dolarlık kontrat da göze batmazdı. bahsettiğimiz takım sırf üçlük atabiliyor diye chandler parsons'a 4 yıl 96 milyon dolarlık kontrat veren memphis. (edit: @kendrokompus bana yaptığım çok önemli bir haksızlığı hatırlattı, sağolsun. chandler parsons sadece üçlükten dolayı o kontratı almadı, aynı zamanda yakışıklı olduğu için de bu kontrat verildi. zach randolph ve tony allen'ın yanına artist gibi biri lazımdı zaten.)

    conley utah'ı kafadan batı'da ilk 4'e sokacak bir oyuncu ve gelişiyle utah'ı rubio'ya uzun süreli bir kontrat vermekten kurtardı. üstelik bu hamleyle mitchell'ı rahatlatıp gelişimine katkıda bulunacak, çok sağlam karakterli bir lider oyuncuyu kadroya kattılar. ricky rubio ile konferans 5.si olup elenmektense conley ile kafaya oynamak hiç şüphesiz en akıllıca iş, üstelik bunu warriors hanedanının yıkılmasının akabinde yapmaları da zamanlama açısından çok isabetli oldu. utah an itibariyle bu sezon önündeki her takımın önüne geçmiş durumda, keza portland, warriors ve houston aksi bir gelişme olmadığı sürece takviye yapamayacaklar ve denver'ın da yapabileceği tek hamle paul millsap'i daha ucuz bir kontratla tutup yedek bir gard getirmek olacak. lakers'la beraber en hızlı şekilde kafaya oynayacak hamleyi yapan takım utah oldu. conley de umarım utah'ta beklenen katkıyı verir de all-star falan seçilip şu underrated etiketinden kurtulur, hem conley hem jrue holiday çok göz ardı edilseler de epey iyi oyuncular aslında.

    ama şunu da belirtmeden geçemeyeceğim, anthony davis takasından önce lakers denese memphis en azından brandon ingram'ı isterdi, boston denese de isteyecekleri adam jaylen brown olurdu. fazla genç oyuncu olmasının kötü yanı da bu, kebapçıda gelen ikramlar gibi resmen. takımlar ucuz kontratı görünce azıtıp 2-3 tane genç oyuncu istiyor. mesela şu pakete benzer bir paket olarak boston conley için kışın marcus morris+marcus smart+aron baynes+14.sıra seçim hakkı+gelecek draft hakkı verse memphis direkt reddederdi. yazınca bile saçma oluyor, aron baynes ne lan? ama şu paket gibi bir paketi kabul ettiler, çok enteresan valla.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap