36 entry daha
  • 12 milyonluk şehirde suyun kesilmesini normal/kabullenilebilir/olur böyle/burası türkiye temelinde değerlendiren insanlar tarafından oluşturulan/yönetilen toplumda meydana gelen olay. hiçkimsenin kafasında "koskoca şehirde su nasıl kesilir lan,2006 yılındayız" sorusu olmadığı için, yöneticilerin kafasında "su ve elektrik kesilemez" gibi bir yargı olmadığı için, suyu ve elektriği ne olursa olsun kesilmeyen bir şehir yaratmak gibi bir idealimiz olmadığı için böyle şeyler oluyor tabi. bu ülkede yeri geldi, borçları ödenmiyor diye hastanelerin bile suyu kesilmiştir. hem de boruları oksijen kaynağıyla kaynak edilip kapatılmak suretiyle.
    mfö'nün bir şarkısında "istanbul neden böyle, benzeyemez viyana'ya " diye bir cümle vardı. haklıydı adamlar. ulan bu şehrin hangi eski sorununu modern bir anlayışla bir daha olmamacasına çözmüşler ki suyun kesilmesini çözsünler. her yagmur yağdığında sel basan semtimiz neresidir, soldan sağa bir..bildiniz, alibeyköy kağıthane ve civarı. . neden bildiniz çünkü kendimi bildim bileli her yaz yağmurunda burayı su basar ve bu da haber olur. millet ellerinde kovalarla su atar vs. yahu biz bu şehirde bırakın suyun bir iki gün kesilmesini,günlerce kesildiği için tankerlerle koca şehire su taşındığını bile gördük. yollarda pankart asardı belediye "arabanızı yıkamayın, silin" diye..gırgır'da taşak geçmişlerdi sonradan "yıkanmayın, silinin" diye.
    bir sorunu kabullenirseniz, onu asla çözemezsiniz. kabullenmişiz suyun da elektriğin de kesilmesini. tepedeki yöneticinin avantalarla zengin olmasını. her tamir tadilat olayında birilerinin zengin olmasını vs. daha çok kesilir suyumuz elektriğimiz.
112 entry daha
hesabın var mı? giriş yap