9 entry daha
  • 136 beygirlik 1.6cdti versiyonu beygirlerinin hakkını vermektedir.

    araç km77 testlerinden de görülebileceği üzere iyi yol tutmaktadır, bunu yapabilmesi için de sportife dönük süspansiyonlar kullanmışlardır; bu da eşittir konfordan ödün vermek tabi bir anlamda, araç yüksek hızlarda otoyoldaki dalgalanmalarda ufaktan zıplatıyor, ancak kabul edilemez seviyelerde değil.

    6 ileri otomatik şanzıman kalkışlarda bir miktar aracın seriliğini törpülese de, 2. vitesten sonra ara hızlanmalar oldukça iyi.

    6. viteste 2.000 devir civarlarında araç 100km/h hızlarda gitmekte, ki bence daha yüksek olmalıydı. arabanın uzun yol tüketimi 5-5,5 lt/100km civarlarında. şehir içi istanbulda 6-6,5 diğer şehirlerde ise 5,5-6 lt/100km civarlarında olacağını tahmin ediyorum.

    arka diz mesafesi 1.90 üstü 2 kişi arka arkaya denk gelmeyecekse rahat rahat yeterli.

    malzeme kalitesi ve trim sesi konusunda üzecek bir araç değil, hatta bir miktar fazla tok bir araç bence.

    dışarıdan çok yakışıklı gözüken gündüz ledleri ve ön siyalleri bulunan aracın içine girdiğinizde, yine güzel bir ön kokpit bulunmakta ancak, astranın bir önceki nesli olan "astra j" 'de de olan ve artık çağdışı gözüken direksiyon simidi aracın sanırım en göze batan kusuru.

    edit: başlığa geliş amacımı unutmuşum :), opel'in psa grubuna geçmesinden sonra çıkartılan crossland x ve grandland x modellerinin yanında mokka x biraz arada kalmış bir araç konumuna gelmişti bence, çünkü crossland x peugeot 2008'e, grandland x ise peugeot 3008'e eş gibiydi ve mokka x bu iki aracın boyutları arasında biraz gereksiz bir noktaya düşmüştü (her ne kadar mokka x'in kendisinden sonra gelen crossland x ve grandland x araçlarından daha kaliteli olduğunu düşünsem de maalesef harcanacak diye düşünüyordum, özellikle opel'in 136 beygirlik motoru yerine kendi 120 beygirlik motorunu opel araçlara sokan psa'ya da ayrıca laflar hazırladım) ancak mokka x'i devam ettirecekler, 1 yıl içerisinde yenilenmiş mokka x'i sanırım tanıtacaklar, vw t-roc karşısında psa'nın kozu opel mokka x olacak gibi görünüyor.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap