8 entry daha
  • ağustos ayında 3 haftalığına almanya’da sayesinde eko-tarım çiftlik hayatıyla tanışacağım, kahvaltı niyetine ağaçlardan meyveler toplayacağım, özgürce pedal çevirmem için host ailemin bana tahsis ettiği bisikletle yemyeşil kasabalarda tur atacağım, halihazırda var olan ancak pratik eksikliğinden sönmeye yüz tutmuş almanca bilgimi biraz canlandırabileceğim, ailemin belirleyeceği yerde konaklayıp ev halkıyla sırasıyla yemek de pişirerek değişik bir deneyim yaşayacağım oluşum.

    daha önce vize başlıklarını darmaduman edip “vize alamayacağım, feyk otel rezervasyonunu nasıl yaparım, hostel kabul görür mü acaba” diye yardırmıştım. şimdi gördüm ki...evet. eğer içerisinde wwoof’u, ya da gönüllülük yapacağınız organizasyonu (workaway’dir aupair’dir) tanıtan belgelerin bulunduğu bir dosya hazırlarsanız, host’unuz da üzerinde kimlik numarası, pasaport numarası ve imzası vs. bulunan bir davet mektubu yollarsa -şanslıysanız orijinalini istemiyorlar- vize alıyorsunuz.

    bu işlerin gönüllülük esaslı yapıldığını konsolosluğa kanıtlamanız lazım, ve sanırım pasaport polisine de. o yüzden hazırlıklı gidin. anladığım kadarıyla bazıları avrupa’da gönüllülük yapmaya çekinip vizesiz uzak ülkelere gitmeyi tercih ediyorlar. güzel, iyi, hoş ancak önünüzdeki prosedür de gözünüzü korkutmasın. bordo pasaportla avrupa’da workaway, wwoofing vs. yapabilmek için vize almaya çalışmak abartıldığı kadar zor değil.

    velhasıl ben bu acılı süreçten (anksiyeteli kişiliğimden kaynaklı, yoksa abartılacak bir problem de yoktu) sıyrılmayı başardım. sözlükçülerin soracakları olası sorulara (vizedir, wwoof’tur) özenle yanıt vermeye hazırım, saygılar.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap