1288 entry daha
  • daha önce djokovic nefretinin ingiliz ve amerikan basınının elindeki tenis medyası tarafından oluşturulduğunu iyi şeylerin saklanıp en ufak şeyin abartılıp onun kötü pozisyona sokulduğunu iddia etmiştim. artık bunun bir adı da var. slavicfobia... şöyle ki:

    twitterda nick kyrgios'un djokovic hayranı(!) bir tenisseverin tişörtünü karalamasını içeren video üzerine çıkan tartışmada bir novak hayranının mealen özellikle amerikalı ingiliz ve avusturalyalılardan oluşan tenis toplumunun doğu avrupalı tenisçilere uyguladığı saygısızlık, nefret ve xenefobianın varlığindan bahsedip martina'ya, lendl'a, seles'e sor" diyerek attığı tivite martina navratilova cevaben "videoyu izlemedim ama bu tivitle genel olarak aynı fikirdeyim. fakat ben slavicfobia olarak tanımlamanın daha doğru olduğunu düşünüyorum" diyerek bu çifte standartın varlığını ilan etti.

    gelen mesaj sonrası edit: elbette bu tek sebep değil federer ve nadal'ı yenerek onların şampiyonluklarının önüne set çekmesi de sebeplerden biri. örneğin 2007 amerika açık finalinin ödül töreninde sunucu kadının "novak, maçı kaybettin ama kalplerimizi kazandın" şeklindeki sözlerine seyirci büyük bir alkışla destek veriyordu. kaybederken sevimliydi yani.
2727 entry daha
hesabın var mı? giriş yap