5395 entry daha
  • "ulus, kızılay ve saraçoğlu'nda saklı kalmış birbirinden güzel tarihi yapıları, müzeleri, konserleri, butik otelleri ve 24 saat cıvıl cıvıl bir hayatla ankara; paris, roma ve londra gibi başkentler arasında hak ettiği yeri alacak."

    tüm bunlardan önce konuşulması gereken çok ama çoook önemli bir sorun var. ankara'nın merkez taraflarında insan profili düşüklüğü.

    türkiye'nin en büyük turistik zaaflarından biridir. herhangi bi avrupa ülkesinin başkentini düşünün. özellikle turistik başarıyı elde etmiş avrupa başkentleri insan profili olarak da ülkenin geri kalan taraflarına göre daha da gelişmiş oluyor. ama ankara'da tam tersi. başkent'in merkezine doğru yaklaştıkça insan profili yerlere iniyor.

    ulus'ta staj yapıyorum. 1 aydır gidip geliyorum ve durum gerçekten çok kötü. yenidoğan, çinçin taraflarında yaşayan serseri tipli bir diğer deyiş ile keko tipler işsiz güçsüz ulus'ta sıhhıye'de dolanıyor. özellikle ulus tarafı bunlar tarafından işgal edilmiş durumda. kaybedecek birşeyi olmayan insanlar, en ufak laf dalaşında bıçağı çıkaracak tipler.
    bu yüzden ankara; paris, roma, londra gibi bir şehir olmayı bırak bir başkent olmayı bile hak etmiyor. istediği kadar müze, tarihi yapı olsun insan profili bu seviyede kaldıkça kimse kusura bakmasın ama bi bok olmaz. insan güvenliği yok. sosyal olarak güzel bir görüntü yok, her an birşeyin çalınacak, kavga çıkacak gibi hissediyorsun.
    hindistan'ın fakir bölgelerinden bir farkı yok bu tarafların. daha da kötüsü bu orosspu cocukları kaldırımlara oturup gelip geçen kızlara gözleri ile tecavüz ediyor.

    ne olduğu belirsiz yaşlı, genç sefil bir hayat yaşayan insanların toplanma noktası gibi bir yer ulus.

    kızılay da zira yine bol bol bunlardan görüyosun. çok ironik olacak, güvenparkı bilirsiniz. güvenpark'ın içi yine bu çakallarla dolu. bu sefer çaycılık yapıyorlar. ama insan gibi yapmıyorlar. bir sene önce çay istemediğimiz halde bardakları cıkarıp cay dolduran kekoya ''kardeşim içmiyoruz uzatma'' demem sebebi ile bıçaklanma tehlikesi geçirdim. ismi ''güven'' olan türkiye'nin en eski parklarından olan bir mekan yine bu orosspu cocukları tarafından işgal edilmiş durumda.

    bu yüzden ankara turistik olarak hiçbir başarı elde edemez ek olarak etmemeli de zaten. çünkü bu vaziyette hak etmiyor.

    peki ne yapılabilir.

    bu tipler 10 km öteden direk görülüyor zaten. merkez taraflarında polis ve sivil polis sayısını 10 katına cıkarıp en ufak bi yanlışını gördüğünüz bu serserilerin tabiri caiz ise ''anasını sikeceksiniz''. en ufak hatada affetmiyceksin. bu piçler adam olana kadar yapılması gereken iş bu.
    başkentin merkez tarafları bu piçlerden bir nebze olsun arındırıldığında, yavaş yavaş bunların yuvasına mudahele edilecek. çinçin, yenidoğan serserilerini adam etmek için projeler başlatacaksın. gençlerine iş istihdam edip, zorunlu kurslar vereceksin bu bireyleri topluma kazandıracaksın. akıllanmayıp bunlara karşı cıkanları ağır şekilde cezalandıracaksın.
    amaç bu serserileri adam etmek.

    ha olmazsa, tüm uğraşlar boşa çıkıyorsa dağıtacaksın amına kodugumun mahallesini. yavaş yavaş asimile olurlar zaten o serseri imajlarından.

    lafın özü, ankara bu haliyle isterse 1000 tane tarihi mekan, müzeye sahip olsun. beş para etmez. merkez taraflarında leş insanlar kol geziyor, insana güven vermiyor. ben bir ankara'lı olarak o taraflara gidince on kat tebdirli davranıyorum. elin avrupalısı neden gelsin ?
13134 entry daha
hesabın var mı? giriş yap