aynı isimde "aeon flux" başlığı da var
18 entry daha
  • hic uzun uzun yazmaya gerek yok (bkz: rezalet)

    cok "cool" gozukmesi gereken ilk sahneden ne kadar dandik oldugu anlasiliyor: (spoiler uyarisi filan da yapmiyorum, bu film spoil olsa ne olur olmasa ne olur) dikkat cekmeden iki kisinin kalabalik bir mekanda canta degistirmesi numarasini bilirsiniz. bu hiyarlar konsepti alip 23.yya tasiyalim diye french kiss yoluyla bir hap degistirme fikrini ortaya atmislar. iyi guzel de simdi sahneyi dusununce oturdugum yerde sinirlendim. iki insan birbirlerine dogru yuruyorlar, sozde cok gizliler, caktirmiyorlar. sonra hop diye birbirlerinin dudagini vantuzluyorlar 30 saniye boyunca (tekno muzik esliginde tabii ki, cool insanlar bunlar) akabinde de hicbirsey olmamis gibi devam ediyorlar. bravo ulan, boyle gizli bir degis tokus gormedim; 23.yyin bu yuzeysel iliski dunyasinda, bu ahlak cokuntusunde hic dikkat cekmez.

    tabii ikinci soru, bu hap ne ayak? aslinda guzel ve gercekci bir ayak olabilirdi ama uma thurman ayagi olmaktan kurtulamamis. yani hapi yutunca * beyindeki algi merkezlerinin harekete gecip, hapin icine kaydedilmis gorev bilgilerini bir halusinasyon esliginde ogrenmek guzel bir fikir. gorevimiz tehlikenin kendi kendini yakan disclerinden daha yenilikci. hadi halusinasyonda gorevi veren kisiyle muhabbet etmeyi de anladik, diyelim ki tum olasi cevaplari onceden kaydetmisler. ama kardesim, baska yerlerde hapi alanlarla ayni ortama gelip conference call yapmak nedir? bilmiyorum cizgi filmini, dergisini neyi varsa ama bu beni yikti, bitirdi. foton kusagi hapi midir nedir, alfa kanalindan baglanti kuruluyor. oyle bir imkan olsa ne ugrasayim dunyayi kurtarmakla filan, yattigim yerde atarim bir tane hap, tum alemle quake oynarim gozlerim kapali.

    konu zaten cok kotu anlatiliyor ve hic bir karakter umrunuzda olmuyor. filmin tek ilginc karakteri bir got, charlize theron'un gotu yani ama o bile bir noktadan sonra izleyeni bayiyor, latex'e dusman ediyor, o luzumsuz akrobatik hareketlerden birinde fazlaca gerilse de patlasa diye ic geciriliyor.

    diken seklindeki oynak cimler de cok luzumsuz olmus, tamamen israf, tamamen gosteris. zaten dik dursalar yine ayni etkinlikte olacaklar, charlize theronun koca gotunun aralarina dusup kurtulacak hali yok ya.

    hele bir son catisma sahnesi var ki aman aman. binbir taklayla milletin ortasina gectikten sonra dervis gibi donup etrafa ates ederek butun kotu adamlari oldurme ve hic vurulmama fikrini senaristler birliginin bir an once yasaklamasini diliyorum.

    baska da kayda deger bir detay yok; guncel doviz kuru 10 aeon flux = 1 blade seklinde, felaketin boyutunu oradan anlayin. (aslinda bu tam olmadi; bir kez aeon flux izleyecegime blade'i arka arkaya 10 kere izlemeyi yeglerim demek istemistim, doviz kuru filan derken karisti tabii, zaten ekonomiden anlamam)
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap