6 entry daha
  • özel hayattaki yalnızlığın iş hayatına da etki etmesi.

    * sevgilili, evli, çocuklu çalışanların bir takım özel hayat sorumlulukları gereği daha bir özel insanlar olması.
    onların erken çıkışlarından, izinlerinden kaynaklanan değişikliklerin yalnızların, bekarların dötünde patlaması. ellerin özel hayatına göre değişen görev listeleri, kayan ve hatta kaymakla kalmayıp üstünüze yıkılan işler...
    misal;
    - hasta annesiyle birlikte yaşayan bekar çalışanın kırk yılda bir işe geç kalıp maruzatını açıkladığında "hepimizin annesi var, annen hasta olabilir o beni ilgilendirmez. ne olursa olsun sen işinin başında olacaksın!" fırçasını yemesi. izin isteme girişiminde bile bulunamaması.
    - öte yandan düğün hazırlıkları için müstakbel eşinin memleketine gitmek isteyen bir çalışanın izin istemesi. "tamam, hadi mutluluklar dileriz, dönüşte künefe getirirsin artık hehe" sevindirikliğiyle uğurlanması.

    * milletin çalışma masasında, wallpaper'ında eş, sevgili, çoluk çocuk fotoğrafları cirit atarken sizin masaüstünüzün "bile" yalnız olması.
    (tabii ki tek derdinizin bu olmaması ancak gerçekçi olmak gerekirse eser miktarda içinizin burkulması.)

    * milletin ilk çalışma gününe, son çalışma gününe, sevgililer gününe çiçek buketi, hediye paketi, çikolata sepeti kargosu yağması. bunların yağcı arkadaşlar eşliğinde törenle kabulü ve açılması... bu tip romantik komedi sahnelerine seyirci olmak.

    * eşli yemeklerde, seyahatlerde, balolarda sap kalma sorunsalı.

    * aynı iş yerinde çalışan çiftlerin doğal olarak birbirini kollaması. bundan kaynaklanan bazı değişikliklerin diğer çalışanların dötünde patlaması.
    misal; sevgililerin bir tam gecelik nöbeti yarım yarım bölüşmesi.
    misal; aynı ekipte yer almak isteyen çiftler için listede kaydırma yapılması. kaydırılanların tabii ki sap tipler olması. yalnızlık yüzünden listenin kayması, hayatın kayması...

    * sevgilili, kocişli, bebişli çalışanların yılbaşı, sevgililer günü, yıldönümü, doğum günü gibi milli bayramlarda erken kaçmaya veya hiç gelmemeye meyilli olması.
    misal; 14 şubat akşamı veya gecesi iş çıkması halinde ihalenin yalnızlardan birine kalması.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap