3 entry daha
  • osmanlidan bu yana sokak hayvanlarinin katledildigi dusunulurse, hayvan katlinin sokaktaki kopek nufusunu azaltmak konusunda hic bir ise yaramadığı bir gercektir. sistematik kısırlaştırmanın her zaman daha etkin çözüm olduğu dünyaca bilinen bir gerçekliktir.

    boylesine basit bir realiteyi bilmeden "ey siz sözde hayvanseverler laf anlamıyorsunuz, öldürelim şu itleri kurtulalım" alt metnini taşıyan bir yazı yazmak cehalettir.

    onlarca yıldır bilim adamlari, tıpçılar, hayvanseverler, yerel yönetimler vs. sanki boşuna kafa yoruyor sokak hayvanları konusunda. polis beyimiz çıkmış sözde çözüm üretiyor. öldürün itleri gitsin, kurtulalım diyor.

    ayrıca metinde yer alan "sözde hayvanseverler" , "itler" gibi aşağılayıcı ifadeler kullanmaya kimsenin hakkı yoktur.
    bir dergide bu ifadelerin kullanılması hayvanseverlere karsi dusmanligi besleyecektir. ayrica polisin kaleminden cikan yazi, onu okuyanlarca devletin resmi yaklasimi olarak algilanacaktir ve köpeklerin katledilmesini okuyucu gözünde meşru kılacaktır. cehaletin matbuata yansıması.

    neyse ki bu tür abuk düşünelere rağmen bu dünyanın insanlar kadar hayvanlar icin de varolan bir gezegen olduğunu unutmayacağız. bir takım insanlar saçmalamaya devam edebilir. ne demişler, it ürür kervan yürür .
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap