421 entry daha
  • kiev bu. sovyetlerin en büyük üçüncü ticari , ukrayna nın ise en büyük şehridir. vizesiz gidilir , hergün uçuş vardır ama belli zamanlar dışında biletler pahalıdır. ukrayna havayolları başka havayolları ile bağlantılı uçuşlara başladığı için biletler ucuz değildir. 2 saat sürmez. turistik denemez ama bana göre ; bırakın seksi eğlenceyi bir tarafa yemyeşil ulan bu şehir. utanç verecek derecede yeşil. geçen hafta ordaydım parklara gittim kar tanesi gibi polen yağıyor. parklarında , nehir kenarında yürüyüş yapıp dönün bu bile kafidir. bu kadar özgür şehirler insana iyi geliyor.
    şehrin merkezinden biraz uzaklaştığınız zaman eski binaların önünde toprak alanlar görülür. sovyet döneminde binada bulunanlar o alanda çocukları ile özgür olurlardı. bu ülkede kapılar daima dışarı açılır. yazın ciddi anlamda sıcak , ocak şubat ve aralıkta keskin soğuktur.
    9. defa bulundum kiev de. avrupa nın en bilindik başkentlerini ve daha başka şehirlerini de biraz biraz gördüm , denedim , gece hayatına karıştım. şeffaflık , rahatlık , ulaşılabilirlik başka bir şey. kızlarının hepsinin güzel olduğunu söylemek doğrudur yanlıştır ama genel standart net türkiye den yüksektir. berlinde , paris de yolda yürürken böyle kızlar görmedim , en iyi mekanlarada takıldım ama yok , fkk clubler dışında kiev bu şehirlerin bu anlamda bana göre bariz önündedir. hayatın içinde kadınlar. ocean plazanın önünde gölgede takılıyorum , otobüsler elektriklidir tepede bir hatta sürekli temas halinde. otobüs şöförü kadın , bozulan teli onarmak için 10 dakika uğraştı ne kimse yardımcı oluyor nede başka bişey. billa marketteyim , sıra var baya var ama hiç kimse den bir ses , gürültü , şikayet yok. evden markete ulaşmam 2.4 dakika bile değil ama markette sırada bekleyip çıkmak net on dakika. içkimi alacaksın , evinde yemek mi yapacaksın ? ha o zaman burası doğru yerdir. geç saatlere kadar açık bu billa. arena city mi , benim ilk tanıştığım yerlerden birisidir.
    kiev de en soğuk nedir , en sıcak nedir ikisini de gördüm. haziranda sıcak , ağustos da çok sıcak oluyor. bayram tatilini güney akdeniz sahillerinde geçirmek isteyenlere yeni bir rota olmuş burası. evliler , çocuklu aileler bile gelmiş. the burger da , musafir de , lviv courasant da … her yerde ailesel türkler göze çarpıyor. 2 seneye göre gece takılmaya gelen arap ve türk oranında bariz bir azalma var net. usd biraz daha yükselişe geçerse ; arapları bilmem ama bizden pek giden kalmayacak. şehrin genel anlamda efort edilebilir ama ucuz olduğunu söyleyemem. örnek coca cola burası ile aynı. düzgün bi yerde kahve için 65 uah yani 12 tl den fazla. uberle ulaşım uygun denebilir. ama yoğun saatlerde fiyatı artıyor.

    boryspil havaalanı : 30 km mesafede ortalama. uberle merkeze geçiş 330 / 400 uah tutuyor. ama yoğun saatlerde merkezden buraya geçiş 600 uah tutuyor. uber çağırdığınız zaman havaalanı gidiş katına çıkınız. uber in sizi bulması daha kolay olur ayrıca trafik de olmaz. telefon hattını kapıdan çıkınca sol tarafa ilerleyin , küçük bankodan alabilirsiniz. 210 uah olması lazım , internet konuşma vs. hattını aldınmı , dünya ile iletişime devam et…

    kreschatik caddesi : yoruldunmu , otur banklara ama gölge yer bulman zor be biraz. sabah altı hava yanmaya başlamamış , sevgililer öpüşüyor özgürce. kimse kimseyi umursamıyor. diyeceksin ki o saatte ne işin var ? mekandan en son ben çıkıyorum . kızın birisi sevgilisinin kucağına uzanmış ikiside uyuyor. yanında çocuğu ile o saatte dışarıda olanlar var. kadın saçlarını tarıyor , belki birisi ile buluşacak belki … her şey normal demiştim. aroma kava dan kahve al. saatler ilerledikçe kalabalık artar bu cadde de. tam saymadım ama 500 metre vardır. caddenin bir ucunda arena city diğer ucunda dnipro otel. kaldırım geniştir abi kimseye çarpmak zorunda kalmazsın. burdan geçenler şehrin yapısını da belirliyor aslında. bir adamla kadın ; adam da kadın da çok class. belli durumları iyi. çoğu insanlar onlara bakıyor. kızın birisi spor tayt üstüne de göbek açık giymiş. ukraynalı gençler dahi dönüp bakıyor. kızlar dahi bakıyorlar varın siz düşünün nasıl bişey olduğunu. burda kısa veya açık giymek normal , araplar dışında hatunları rahatsız eden bi done yok. oturun bi yerde veya bi mekanda gelen geçene bakın. bazıları çok güzel kızlarını görün , bakın yüzlerine gülümseyin. ilerde mc donalds var piyasadır orası. hatunla buluşmak için idealdir. saat öğleden sonra üçü gördü , yanmaya başladı heryer. aklını oynatmak istemezsen evden çıkma. gölgede dur kardeş. hatunları izle. ama unutma hepsi yiyecek kuş değil. efendi ol , kibar ol. parayla ilişki teklif edenlere rastlarsan şaşırma. normal demiştim herşey. bana iki defa oldu bu. ha benim tarzım değildir pass geçtim o eli. neyin peşindesin ? flush royal leri arıyorum ben. daha azı diye bişey yok artık.

    arena city : üç tane strip club , the burger , vapiano , the bar , iç tarafta ufak bir alışveriş alanı , döviz büfesi gibi yerleri barındıran mimarisi göz alıcı , güzel bir yapı. otelde var bünyesinde , kalmıştım kasım ayında ama kötü. the burger da hamburger , vapianoda pizza ye. sky bar mı ? girişi kiev de en sorunlu 2 mekandan birisi. pinchuk art center dan girerken altıncı katta one love espresso bar da kahve iç. iyidir , audi a6 kullanan 20 li yaşlardaki kızlarla aynı ortamdasın , ne istiyorsun da bulamadın ? sütyensiz kızlar karşında oturuyor , olabildiğince relax mode da hemde. ne demiştin ? özgürlük mü…

    ı am burger : arena city nin sol köşesine düşüyor. tasarımı güzel , self servis farklı burger menüleri var. 150/250 uah arasında fiyatlar değişiyor. beğendimmi ? hayır. yeterince doyurucu değil. yeri iyi konumda. tam karşısında hafif çaprazda döviz büfesi var. sürekli açıktır. lakin daha iyi kur istersen tsum avm den yukarı yürü , operanın oralarda daha yüksektir. uzaklaş biraz merkezden , emin ol gözlere güzel gelecek yerler var seni bekleyen. hava yanıyor ama , dikkat et.

    the burger : kiev de yemek yemek için gidilecek en bilindik ve iyi mekanlardan birisi. akşam gittiğiniz zaman rezervasyon sorarsa şaşırmayın. arena city nin avlusunda. karşılama hostesi size eşlik eder. ingilizce menüye bak , 200 / 240 uah ortalama tutuyor. burda cola istediğiniz kadar içebilirsin. missisipi favorim. iyidir burası. şansınız varsa piyasadır. geç saatlere kadar açıktır. sabah 5 de eve gidiyorum hala açık ,viskiyi çok içtim ama iyiyim. yanınızda güzel kızla gidilir. içki de var daha ne istiyorsun ? burda para bırakırsan güzel doyarsın. şık giyin kardeş , tekrar söylüyorum şansın varsa hatunla tanışman an meselesidir burda. lakin dikkat et cüzdanın çabuk hafifler. bu tip yerlere gelenler ya durumu zaten iyidir , yada ava çıkmıştır.

    famous : sevmiyorum böyle mekanları. sevemiyorum , localar uzun sedirler filan. karaoke severmisin ? mekana gir ilerle sağda bir kapı daha var içeri dal gör bak neler oluyor. bir beyefendi tek başına yanında üç tane afet ile takılıyor. abi rus , belli tipinden. geçelim bu dersi.

    cafe dash : taş kafe , arena city nin karşısına düşüyor. çorbamı istersin , türkçe konuşarak siparişmi vermek istiyorsun , tadı ortalama olan kebap vs mi , pilav mı istedin. doğru yerdesin. kahvaltı 240 uah yani 50 tl den fazla. asla etmez. ama işleyiş bu. geç saate kadar açıktır. araplar , azeriler , zaman zaman aileler zaman zaman da internetten tanıştığı kızla gidenlerin mekanıdır. içerisi havasız sıcak olur. pide 140 uah , cola 35 uah. ortalama yine de 200 uah bırakırsın oldumu 40 tl sana. hesabı isteyince varsa kartla öde burda , para üstü 10 dakikada geliyor. beğeniyormuyum hayır ama uğra sen yine de bana bakma.

    musafir : tsum ava nin giriş kapısının sağ çaprazına bak. kitap kırtasiye var onun yanında. gürcü mutfağı , türkçe konuşan personeli var. burdaki favorim paça çorbası. çorba değil ilaç mübarek. samsa deneyin , belki çiğ böre iyi gider , siyah çay için demlikte gelir ufak fincanla içersiniz çok keyiflidir. tam bir rus klasiği. kebap vs var fiyatlar uygundur burda çok bırakmadan sağlam doyarsın. yedinmi yemeklerini o zaman bi kahve iyi gider.

    tsum avm nnin en üstünde must isimli restaurant var. pahalıdır. ama terasında bişeyler içebilir dondurma yiyebiilirsiniz. menüye de bak , sıkıntı yapmazlar 3000 4000 uah ları görünce normal karşıla. istanbulda da var böyle yerler. dondurma mı enfes , çay mı ; sunum , tat tam bir gusto. buranın arkasında ki wine cafe de istediğin gibi takıl çok class kızlar geliyor. paraya kıy biraz martini asti iyi gider , şarap mı istedin alası var burda. kreschatik caddesini tepeden izlersin. gözlerinde doyar. rusçan varsa değil yatağa girmek göremeyeceğin tipte kızlarla haşır neşir olursun. hani yaptım mı , denedim ama çok uzatmadım. kısa kes.

    salon dream : salon rüya mı , hadi canım. bulması kolaydır tarifi basit sevşenko parkını bul park solunda kalacak şekilde ilerle. karşıya geç ışıklardan. orda happy donuts gibi bişey var. sonrası sonra. masaj erotic burda. seks yok kardeş. seks istersen başka kapıyı aşındır. 1 saat net erotic masaj 1500 uah. ne demişler bahşişi önden ver ki servisi garantile. 150 200 de kıza ateşlersin. mekan 2 katlı. ama mistik bi havası var. farklı odaları var. üst katta ağırladılar beni. zaten biliyordum ama ben red light dan daha memnun kaldım açıkçası. kızlar geliyor benden başka müşteri yok o anda. görevli kız hariç masözleri beğenmedim. lakin benim kriter yüksek , top hatunlar benim ilgi alanım. alelade güzeller bana gelmiyor. etine dolgun , ondokuz yaşında , kısa boylu , güzel yedi sekiz hatun var. isimlerin sana söylüyorlar beğendiğinle seansa geçiyorsun. yatak yerde zaten bunun özelliği bu. şikayet etme. banyosu ufak baya ufak işini bitir odaya geç. şansın varsa eğer seçtiğin kız seni uçurur yere düşersin. 1 saat net sendedir. dokunmak öpmek vs serbest aynısı karşı taraftan sana da geliyor. seks yok lakin ; bu seksin başka bir türevi. servis süper ama kızlar benlik değil kanka. kız işini tam olarak iş gibi yapıyor. sohbet et , sıcaklık kur. tekrar duş alıp çıkıyorum , hava yanmaya başlamış. yürüyerek parka geçiyorum. parkın ön tarafındaki otoparkın resmini çek instaya at. sortie nin garajı yanına yaklaşamaz. 6 litrelik özel seri mercedesler , bmw nin en iyileri , audi nin en class modelleri. istanbulda görmediğim audi ler burda.ne iş bu abi. karşıdaki kampüs de değil kiev ukraynanın en iyi bazı kızları okuyor. sistem bu parayı veren düdüğü çalar. park da satranç oyna dedelerle. hayatında değişiklik yap çıplak ayaklarla yürü. tek kişilik farklı tasarımlı yerlerde dinlen. kulaklığını yanına al müzik dinle. her telden insanı gör burda. yeşil birader bu şehir. insanı harbiden evinde gibi hissettiriyor.
    tekrar kreschatik deyim. akşam olmasına daha var ve geçip dinleniyorum gece uzun olacak.

    ocean plaza : avm burası içerde düzgün markalar var. havadar , malum hava sıcak seks bile yapılmaz o derece. neyse oyalanıyorum burda. esas amacım city beach club u görmek. şans işte. mekanı buluyorum çıkıyorum bakıyorum ben hariç iki kişi var. buraya çok iyi hatunlar gelir , genelide paralı takılır. şansın dönerse free de çıkar burdan ama geneli bellidir. havuz şezlong filan. buraya daha sonraki sefer gelelim. kimse yokken takılmanın anlamı ne olaki.
    biraz yürüyelim , katedral caddeler filan. one love de mola. içerisi fashion tv ön elemesi gibi o an. çıkışta dolls un orda bi yerde oturuyorum. hava sıcak , baya sıcak. eve atıyorum kendimi , dinlenmek şart içilen viskiler zaten hayatı yavaşlatıyor. her daim kontrollü ol. pşan peşinde koşma doğaçlama olsun.

    bilenler bilir , ben strip club adamıyım. ortamı severim , para harcarsan bu mekanlarda eğlence var veya soft takılırsın çok iyi hatunları izlersin sana uyarsa.
    dolls : merkeze uberle 5 dakika. giriş 400 uah. burdaki güvenlik dahil tanıyor beni , aramadan içeri giriyorum. garson kız da ne istediğimi biliyor getiriyor ben sormadan. kalibre daha iyiydi , bazı ayrılanlar olmuş yeni gelenler var ama harem burayı yakalamış şu anda.
    giriş 400 , jack 170 uah , cola 150 uah , hatunların kokteyller ortalama 380 500 arası değişiyor. martini asti 1760 uah. özel dans 500 , topless 600 , nude 900 uah. buraya haftaiçi erken gidersen locaya alır depozit istemez. cuma ve cumartesi masa için 5000 depozit ister ama ben gibi olmuşsan pazarlık da yaparsın depozitte kestirmezsin. tarz meselesi kanka. ben bunu seviyorum. burdan 4 hatunla çıktım. her kuruşu helalimdir.
    harem : arena city yi arena city yapan tek yer. içerdeki ambiyans varsa moskova da vardır. ki daha gidemedik oraya yakında gitmek niyetindeyim.. giriş 500 , bilet alırsan kapıdaki kedi kızdan 250 uah. viski 170 uah jack. özel dans vs dolls ile aynı. kalibre yükselmiş. baya hemde. değil kiev in ukraynanın en güzel en iyi bazı hatunları göz mesafesinde. gecelik de çıkart istersen. 8000 uah , veya 3 saatlik 7000 uah. ambiyans müthiş , müzikler uçmuş. show severmisin o zaman cumartesi gecesi seni buraya alalım. dikkatli ol bazı kızlar adamı çok çabuk ele geçirir. kimisi burnu havadadır. havasını daha evel solumadıysan , ufak hesap yapacaksan buralara zaten uğrama. içerde bir tane türkçe bilen dansçı var. hakiki ukraynalı. bir türk le 4 sene evli kalmış. insan şaşırıyor. rusça girdik konuya , kendine dikkat dedim ayrılırken. nesin sen ? evlenmiş , izmir istanbulu biliyor. kızı var bir tane. seni davet ediyorum diyorum ama yok. özel günümdeyim gelirsem sorun olur diyor. sıkıntı yok.
    scarlett : vip servis veren mekan. yer olarak gulliver avm yi geç president otele dön orda solda tabelası var zaten. daha evel geldinizmi diye sorarlar. giriş 500 uah. jack kadeh 250 uah. özel dans 600 uah. ismi jacklin olan bi dansçı var burda ; gözlerin görebileceği en güzellerden birisidir. çıkış serbest burda da ama sıkıntı. 3 saat 300 usd. jacklin inanılmaz dans ediyor. hoşuna gidenlere bahşiş ver. bu mekandaki kızların ortak özellği çok saygılı olmaları. solist kız tanıyor beni hoş geldin filan. kısa bir misafir oluyor. dansçı kızlar çok ama çok iyi. garson kızlar baya ingilizceye hakim. sorun yaşamazsınız. menüsü geniş. güvenlik sert sağlam. bu mekan konsept biraz daha , arada solistler , yan dansçılar masa masa gelip oynar filan. gerekeni yap bahşişi ver ağa. yoksa ne işin var buralarda. oligarklar sağolsun saatlik 100 usd…
    rio : scarlett in diğer bir ayağı. hemen hemen tüm fiyatlar aynı. giriş 500 uah. içerdeki localar otobüs yazıhanesini andırıyor. rio opera binasının arkasına düşüyor , merkeze yakın. tasarımı basık burasının ama eğer ortamı tanıyorsan yanına gelen kızla çok rahat takılabilirsin. burdaki kızlar müşteriye geçirmek derdinde değillerdir. haremdekiler nedendir bilinmez daha avcılıkta iyiler.
    toothsie : rionun hemen yanında burası 10 metre arası var. rio dan çıkıp tooshie ye veya tersini yaparsan tekrar giriş ödemiyorsun. içerisi beyaz ağırlıklı tasarıma sahip. değişik bir mekan. dansçıları iyi , baya iyi. ama gereksiz bir kasıntılık var , ambiyans olmamış yada olamamış. amerikan filmlerindeki gibi içerisi farklı biraz. ha güzel mi süper mekan. bir kızla konuşmak istersen müdür ler var onlara talebini bildir. diğer mekanlarda olan herşey burda da var.
    princess : aslında buraya daha evel de geldim. ama bi bakıp çıkmaktan zarar gelmez. içeri saat 10 gibi giriyorum ama kimse yok yani müşteri yok erken olduğu için. mekanın tasarımı süper. dansçılar alçak bir platformda dans ediyor. menü fiyatları rio ile aynı giriş 500. eğer ilk defa mekana gelmişsen söyle sana gerekli bilgileri versinler. çekingen olma. 2 kadeh jack hızlı gidiyor bazen. tattoo lu hatunlar bana göre bir adım öndedir bir tanesi ile birer tane içiyoruz. istediğim ortam olmayınca kaçıyorum.
    buddha bar : kiev , moskova , paris , dubai de filan şubesi olan tasarımı hemen hemen benzer mekan buddha bar dayız. cuma geceleri burası iyi olur ama amacım fazla takılmak değil. maksat ayağımız sürtsün. giriş parası yok burda. kiev de ki en özel mekan burası bana göre. değişik , müzikler farklı. içerde jandarmalar olur genelde. kapıyı 300 usd den açarlar. pazarlık sevmezler. onlara sen derdini anlatmaya çalışma kardeş , hatun 300 istiyor ama etmez. zaten 2 saate 300 edecek hatun bu mekana gelmez. benim kriterler den geçemediler zaten. yiyici tayfa gelir seninle direkt konuşur. içki ister açık açık. ısmarla ve ya kaybol , orası sana kalmış. burdaki sana sataşan kızı sky bar da ve ya d fleure vb yerde görürsen çaktırma , onun amacı belli.
    d fleur : dnipro hoteli geç ilerde orman yoluna gir 300 metre sonra sağında kalacak. merdvenlerden çık , mekana perşembe gecesi giriş free dir. lakin sorun geç saate kadar pek kimse gelmiyor. bu mekan havalar soğukken favorimdir. bekliyorum tam 1.5 saat ama yok 10 kişilik bi grup geliyor o kadar. milleti izle biraz derken olmak istediğin mekana uza. bu gece burası ölü, şans… cumartesi gecesi denenebilir. ama paralı ama parasız burda takılma durumu var. mekana çok hatun geliyor. burası kesmediyse daha ilerde chi var. en pahalı mekan. ama bu defa gitmiyorum çünkü yorgunum. adres dolls olacak birazdan. burdan da bir kızla çıkmıştım beklentimin üzerinden iyi geçmişti herşey.

    yazımızda faydalı olacak bilgileri sizlerle paylaştık eklemeler yapalım burda ;
    kiev de özellikle ev tercih edin. zaten ilk defa gitseniz bile bunu yapın. oteller saçma şekilde pahalı sebebini bilmiyorum. evlerinde çoğu eski dir yani binalar eskidir. merkezin dışında eski bloklar var , sovyet dönemini iyi anlatıyor. apartmanların önlerinde kum alan var. bu eskiden gelen bir olgudur. ev fiyatları pahalıdır. kiralık ev için booking , vb siteler size yardımcı olur ama ben booking den şaşmam. taksi için uber kullanınız. zaten gece mutlaka lazım olacak , kiev deki uber de nakit ödeme seçeneği de var sorun olmaz. ama mekanlarda taksinin geldiği yeri iyi analiz edin sizin yerinize diğer bir uber müşterisi binebilir. burdaki kahveler tr den daha güzeldir. kahvaltı hariç baya bi yemek seçeneği bulabilirsiniz. burdaki fiyatların ucuz olduğunu söyleyemem. 2 senedir gelir giderim , kur dan dolayı zaten daha pahalı ayrıca da kiev zam yapmış çoğu kaleme. burda alkol dışında ucuz bişey yok bana göre. ucuzdan ne anladığımıza da bağlı , ha şu ki şehir olarak güzel , fazla beklentiniz yoksa burda keyifli zaman geçirirsiniz. belli mekanlarda veya internetteki belli uygulamalardan hatunla tanışabilirsiniz. gezersiniz yer içersiniz , seks de yaparsınız. seks zaten burda olağan bir eylem. bazı kızlar çat pat türkçe konuşursa şaşırmayın ya istanbulu ya antalyayı görmüştür belli adamlarla takılmıştır. bu tip kızlar direkt paralı teklif de edebilir sizden direkt uzaklaşadabilir. türklerle kötü deneyim yaşamışsa zaten bi nane olmaz. ve ilk defa tanıştığınız bir kız genelde neden geldin seks filan ne ayaksın diyebilir. bazı kızlarda vardır tamamen yeme içme peşindedir , sizden faydalanmak isterler. bu şehirde insanlar aç , ukrayna da ekonomi kötü. iş olanakları düşük , en güzel hatunlar ya arapların yada avrupalı diğer paralı adamların elinde yanında yatağında yatında lüks arabasında. moment diye bi mekana yemek yemeye oturdum burası kreschatik de , derken bir kızla adam geldi. adam yabancı belli kız da kievli internet tanışması konuşmalar ingilizce herşeyi anlıyorum. kız açık açık birisiyle olmayı ve kiev den uzaklaşmayı düşünüyor. bunu da adama söylüyor. sorun yok buraya kadar ama sorun ; adam kızdan biraz yaşça büyük. burda yirmi yaşındaki kız otuz otuzbeş yaşındaki birisi ile takılabilir. buraya gelen araplar patavatsız , mekanlarda filan belli ediyorlar kendilerini. biz türkler daha efendiyiz , daha kendimizi biliyoruz. zaten ciddi olursanız kimse size sataşmazda bişey de yapma düşüncesinde olmaz.
    bu son gidişim olmayacak , 1 senedir tanıdığım bir hatunla hayatımın gecesini yaşadım. daha evelde olmuştu bu ama ; arena city den eve gidene kadar bakmayan kalmadı. kimisine yalan gelir ama dediğim gibi , daha evelde yaşadım bu deneyimleri ben. flush royal , para harcarsan bunlar oluyor. ha dersenki ben parasız peşindeyim o zaman tercih senin.
    coyote ugly , caribbean daha aklıma gelmeyen mekanlara gittim. tarzını ne istediğini yakalarsan kiev de ki eğlence ortamı cidden iyidir. chi ye gidin misal , en ciks mekan. çok iyi hatunlar takılıyor. iki defa gittim orayada , çok iyi evet ama parti havasında , özel dj ler filan. yaşamak istediğiniz kiev de var , önemli olan ne istediğini bil ona göre davran. ufak paralardan kaçarsan zaten sıradan bişey olur. güzel bişeyler olsun olacaksa.
    dönüş uçağındayım , boş yer yok nerdeyse ve günlerden pazartesi. aktarma uçuşu bazı yolcular. kiev in iki hadi olsun üç senesi kalmış. üç seneye kadar bu fiyatları bulamazsınız. iki senede bile değişiklikler var. ingilizler , almanlar gelmeye başlamış. ve bu adamlar euro sterlin le geliyorlar. arz talep dengesi değişecek bu belli. hazır vakit varken geç olmadan keyfinize bakın.
177 entry daha
hesabın var mı? giriş yap