2 entry daha
  • sembollerin daha az gelişmiş kitleler nezdinde siyasi hegemonya için çok daha büyük yer tutmasından dolayıdır.

    (bkz: #95938083)

    türkiye gibi bir yerde siyaset yaparken siyasi akımlar sembollerini ve tarihlerini oluşturmaya özel çaba harcarlar. günümüzde maalesef avrupa'da da bu kimlik siyaseti dediğimiz şey demokrasileri zehirlemektedir.

    ama bizde bu durum zaten her zaman vardı.

    insanlar yargılamalarını "ne atatürk'ü sevmiyor musun o zaman sie git şuraya" ya da "ne osmanlı'yı, ecdadımızı sevmeyen bir haçlı tohumumusun" vs arasında yapıyorlar.

    bu türkiye'nin çok sığ bir toplum olduğunu gösteren bir durumdur. insanların siyasal bilinç seviyeleri gençliklerinde kendilerine aşılananları çok aşamadığını gösterir. eğitim sisteminin çok kıytırık olduğunu gösterir. o yüzden de zaten türkiye'de eğitim sistemini ele geçirmek siyasetin vazgeçilmezlerindendir.

    eskiden kemalist ezberle gözümüz boyanırdı, şimdi akp'nin yazdığı tarihin sembolleri, dönüm noktaları ve kalıplaşmış söylemleri domine ediyor.

    not: mesaj geliyor, marjinal olma çabana koyayım diye. işte söz konusu kalıpların bugları bunlar. halbuki bu ülkenin dışında çıktığın an bu söylediklerim zaten common sense şeyler. ama sen bunu anlayamayacak kadar totaliter bir zihniyete sahipsin.

    (bkz: totalitaryenizm)
    (bkz: kişi kültü)
    (bkz: reis)
    (bkz: atam)
    (bkz: abdülhamit hazretleri)
    (bkz: abdullah öcalan)
    vsvsvs
49 entry daha
hesabın var mı? giriş yap