411 entry daha
  • bunun uzerinde oyun gelistirirken surekli kisitli memory yuzunden kendimi knut hamsun'un aclik (bkz: sult) romanindaki herif gibi hissediyorum. yani memory acligindan kendi kiyafetlerimi ha yedim ha yiyecem.

    hayir elalem pc oyununun konsol portunu yapar sen niye komodor versiyonunu yapiyorsun mal degnegi? (kendime soruyorum, karismayin bize, girmeyin aramiza!)

    oyunda klasik komut satirli arayuz yerine biraz modern teknikli ve gorunumlu bir point and click adventure arayuzu olsun gibi manyakca bir fantaziyle kendimi soktugum ekstra bela yuzunden ruhum karardi, gencligim soldu, korpecik tenim yaslandi, diri vicudum porsudu. dag gibi bir yigit idim hiz tumsegine cevirdi bu dert beni. son iki aydir memory icin kod optimize etme calismamin sonucu arayuzde elde edebildigim kazanc 78 byte. bildigin byte anasini satayim. byte mi kaldi olm ya, dergisi bile kapandi. byte ne lan!

    memory degil luks restorant yemegi mubarek. hani kocaman tabagin icinde bir cimdik birsey getirirler yanina bi tane ot koyup, tabaga da sosla sekil cizerler ya alay edermis gibi, "ulan ben bunun neresiyle doyayim?" diye dusunmekten helak olursun, doyacagin varsa bile doyamazsin artik. iste oyle bir sey.

    hayir o kadar sinirim bozuluyor ki, pc'de firefox'ta 70 tane sekme acip arkaya ayni anda film oyun muzik program aciyorum daralan ruhum hafiflesin, yuregim acilsin diye. hani luks restoranttan ciktiktan sonra bufede 2 tane yarim doner goturerek doymak gibi.

    hele bir de npc icin 3 hafta ugrasip tam 4 byte tasarruf etme maceram var ki onu hatirlamak bile istemiyorum. dusununce bile daral geldi. kendisi yanimda su an, bir mesajiniz varsa iletirim ben kendisine. ay imdat cildiriciim!

    ozellikle amiga'daki icon adventure tasarlama rahatligindan sonra bildigin cin iskencesi geliyor ayni tarzda bir seyler yapabilmek komodorda.

    zaten renk paleti konusuna hic girmiyorum, guzelim sahne tasariminin anaokulundan berkcan'in cizdigi basyapita donusmesi hezimeti karsisinda sadece susuyorum. ben de biliyorum lan yuksek kalitede tasarim yapilabilecegini de, demo scene yapmiyoruz burda. o kodumunun memorisi baytlari oyunun kodumunun framework'una, npc'lerine, bulmacalarina lazim. hasta etmeyin lan beni! (bkz: kendi kendine delirmek)

    tabii elalemin senfoni bile besteleyebildigi sid cipi ile muzik yapmayi becerememek benim sucum onu kabul ediyorum. zaten okuldayken de flutle ilgaz (bkz: ilgaz/@lemre) calmayi basarabilmek muzik adina nirvanamdi, daha otesini hic goremedim. ama ilgaz anadolunun sen yuce bir dagisini flutle cogzel caliyorum hakkimi yedirtmem.

    neyse ya, olmadi komut satirli arayuze geri donerim lan. valla en iyisi o moruk. durduk yerde basimiza icat cikarmayim derim, hem boylesi daha nostaljik derim, oylece itelerim. yaparim bunu, yaparim bilirsin.
271 entry daha
hesabın var mı? giriş yap