723 entry daha
  • bu ülke ne mi yaptı bize?

    bu ülke, elinde istihbarat olmasına rağmen tam dört yıl önce bugün 103 arkadaşımızın bombalı saldırıda ölmesine göz yumdu.

    bu ülke, onlarca yıldır insanlarımızı sokak ortasında, hapishanelerde infaz etti/ettirdi.

    bu ülke, binlerce insanı sadece solcu/sosyalist olduğu için kamudan ihraç etti.

    bu ülke, kurulduğu günden bugüne yüzbinlerce, milyonlarca insanın hak arama mücadelesinin önünü kesmek için her türlü şiddete başvurdu. grev yapana grev yaptırtmadı, yürüyüş yapana yolları kesti.

    bu ülke, binlerce kadın cinayetinin üstünün örtülmesinde, çocuk tacizcisi sakallıların aklanmasında varıyla yoğuyla mücadele etti.

    bu ülke, sivas'ta, çorum'da, malatya'da, maraş'ta insanların sadece inançları yüzünden öldürülmesinin üstünü örttü. failleri iktidara taşıdı.

    bu ülke, milyonlarca kürdün, kürt olma hakkına ipotek koydu. benim istediğim gibi bir kürt değilsen seni yok ederim dedi.

    ne yapsın lan bu ülke daha? tek yapabileceği bir şey kaldı. o da bunlara hâlâ ses çıkaran son mert insanları da yok etmek ve tam olarak onu yapmaya çalışıyor.

    yenileceksiniz. er ya da geç yenileceksiniz. belki biz göremeyeceğiz ama sizin bile torunlarınız sizi hayırla anmayacak. sadece akp, mhp ve akşener tayfası değil, chp ve benzerleri de tarihin çöplüğüne karışacak. hatta ve hatta, hdp gibiler de. hangi taraftan olursa olsun, ister türk olsun, ister kürt olsun, ister asker, ister pkk'li olsun, mücadeleyi gerçek mazlumlardan yana, emekten yana kurmayan herkes yenilecek. çünkü bu, tarihin bir zorunluluğu. biz istesek de, istemesek de gerçekleşecek.
141 entry daha
hesabın var mı? giriş yap