52 entry daha
  • oynayabileceğiniz en ikiyüzlü oyundur zannımca. bir kere çıkarcıdır oranın ahalisi. seni çağırırlar yardım et diye, "vay şöyle kralsın vay böyle paşasın" diye, sonra az önce sana siftinenler onlar değilmiş gibi başlarlar tüccarlığa, yok kılıç o kadarmış yok kalkan bu kadarmış. sonra seni it gibi salarlar bir başına, kendileri sarayda keyfeder.
    bitmedi, sen nedense çok iyi bir insan olduğun için alicenaplık gösterirsin, bu sefer sırf saraydakiler değil halk da başlar senin gibi bir enayiyi soyup soğana çevirmeye. elin konsomatristine iki kere ölecek çocuklarına para kalsın diye para verdiğimi bilirim, baktım o hep orada, dedim öldüreyim ben seni kurtul hastalıktan yok böyle iyiyim dedi *. topu dolandırıcı bunların, daha kaç örnek sayarım.
    sonra yorulursun dersin ki bir dinleneyim, oooh bakarsın genelev var *. akla gelen ilk fikir, bu oyunun her şeyinin de bezdirici olmayabileceğidir, yanılırsın. ulan ben parayı vermişim, karşımdaki hala bana bakıyor bel bel, belki hareket etmek lazımdır diye bir hamle yapıyorum üstüne, ana, "her şey çok güzeldi" diyor. lan güzel olan ne canına yandığımın naaaptık ki diyosun sonra bakıyorsun olmayacak, odadaki havuza ayaklarını sokuyorsun bari serinleyeyim hesabıyla.
    dahası da var, sen bu heriflerin canı kurtulacak diye uğraşır dururken öldün diyelim, ölsen daha iyi burada resmen ölü soyuculuğu var, herifler seni dirilttik para ver, seni iyileştirdik para ver diye ölümünden para kazanıp sonra gene canım cicim oluyorlar.
    diyeceğim, insanın sabrını tartıyor bu oyun başka bir halt da vermiyor, tahammül derecene kadar kazıklanıyorsun.
    diyeceksiniz ki başka oyunlarda da kurgu benzer, ölünden dirinden para alıyorlar. alsınlar canım kardeşim almasınlar demiyorum ama o kadar yağ yakmasınlar bari. "ikinci işi de başardın, umudumuz arttı, saray şairleri senin için türkü yakıyorlar" lafından sonra hemen "kılıç var cillop gibi 200'e bırakayım mı?" demiyorlar mı sinirim tepeme vuruyor resmen. adam gibi "oynayacaksan parayı bastıracaksın, köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyeceksin" diye koysunlar kurallarını, keklemesinler.
    işte böyle azizim efendim, zordur oralarda dikilmek, en iyisi taşı toprağı altındır demeyip kendi memleketine dönmek.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap