111 entry daha
  • havasını teneffüs etmek nasip olmadı ve olamayacak, lakin ikliminin hoş ve leziz olduğuna inandığım güzide irfan yuvası.

    bu kurumun her sabah kadıköy-eminönü vapurunda birlikte seyahat ettiğim talebeleri "tiksinç lise talebesi" tabumu devirmiş, önyargılarımı yerle yeksan etmişlerdir.

    lise talebesi nedir: iğrenç mimiklerle ve daim sivilcilerle yapılan zekadan ve incelikten nasibini almamış geyikler, kronik abazalık, kişiliğini bulma sürecinde götüne bakmadan tribe girmeler, cool olma yolunda maymuna evrilmeler...

    fakat -vapurda simaen ahbap olduğum, tetkik etme fırsatı bulduğum- istanbul lisesi talebelerinde, yukarıda bahsi geçen arızaları görememiş, cağaloğlu anadolu lisesi talebeleriyle karşılaştırınca da onların arıza yoksunluğunun ötesinde bir ideal ergen, bir übermench kıvamına evrilmiş olduklarını farkettim.

    tribal iklimlerin fırtınasından her nasılsa uzak kalmış bu güzide insanlar, kamuoyunda malum başarılarının yanında yaptıkları geyiğin kalitesiyle ve zengin kültürleriyle de dikkati celbediyorlar. vapurda kulak misafiri olduğum sohbetlerinden çoğu zaman istifade etmiş, absürdün sınırlarında gezen soğukkanlı geyiklerinde kahkahalarıma zor engel olmuşumdur.

    nezdimde en hayrete şayan halleri ise herhalde tripten uzak asil halleri olmuştur. o duruş'a pek çok türk hedesinin onyıllar sonra ulaşabildiğini ve çoğu zaman ulaşamadığını bilen biri için bu ergenlerin asaleti beni ezmiş, kendi lise yıllarımdaki sığır tabiatımı kahırla yadedmeme sebep olmuştur.

    mananın okulun ruhani iklimden neşet ettiğine kani olduğumda okuduğum liseden ve üniversiteden tiksindiğimi hatırlıyorum. umarım bu gençler okullarının kıymetini takdir edebilecek ferasete sahiptirler.
163 entry daha
hesabın var mı? giriş yap