• konusunu gerçek bir hikayeden almış film.

    amerikada bir insanın, bir ruh tarafından öldürülmesinin -her nasılsa- belgelenmiş tek örneği olan, en yaygın poltergeist efsanesi bell witch filmin ana teması imiş.

    bell witch hikayesinde olaylar 1800 lerin başında tennessee de geçiyor, bell ailesi bir çiftlikte yaşamlarını sürdürürken bir takım esrarengiz olaylarla karşılaşıyorlar, evin içinde göremedikleri bir şey onları rahatsız ederek varlığını hissettiriyor. özellikle baba john ve kızı betsy bu varlığın fiziksel şiddetine maruz kalıyorlar. aile önceleri bunu gizli tutsa da çevrelerindeki başka kişilerin de bu olaylara tanıklık etmesiyle, evlerinin hayaletli olduğu söylentisi bir anda yayılıyor. kimileri bu hayaletin, baba john un bir arazi davası sonucunda haksızlık ettiği büyücü bir kadının ruhu olduğunu söylese de doğal olarak bu kanıtlanamıyor ve bell witch amerikalıların hafızasında gizemli bir efsane olarak yerini koruyor*

    filme gelirsek, gercek hayatta çözüme kavuşmayan bu varlığın ne olduğunu ve neden şiddetini belirli kişilere yönelttiğini, yönetmen courtney solomon - ki kendisi cidden çok fantastik bir film olan dungeons and dragons un da yönetmeni - çok americanvari bir şekilde yanıtlamiş, eski ve gizemli bir hikayeye, tam bir milenyum reality show açıklaması getirmiş.

    spoiler vermeden söylenecek pek bir şey yok yani, diğer her şey korku filmi klişesi, çarpan kapılar, esrarengiz sesler, uçuşan incil yaprakları, acı çeken beyaz gecelikli ergen kız.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap