1237 entry daha
  • bebeğin tecavüze uğrarken tanrının başını çeviriyor görünmesinin nedeni tanrının olmayışıdır. hem kadiri mutlak olup, her şeyi gördüğünü bildiğini söyleyen bir tanrının böylesi bir vahşeti durdurmamasının iki nedeni olabilir : 1) yoktur. 2) o vahşeti işleyenden daha zalim daha psikopattır. hangisini seçerseniz

    edit: yazdığıma pek çok itraz geldi. itirazların gidip dönüp, islam felsefesinde "iradei külli iradei cüz'i " diye anılan kader vardır ama özgür irade de vardır; "ayrıca burası bir imtihan yeridir" noktasına dayandı. gördüğüm kadarıyla, bu itirazcılar, kendilerine belletilen, hatta basılanan (imprint) edilenin ötesinde bir şey düşünmüyorlar. oysa özel olarak tecavüz, genel olarak dini öğretilerde, önce dünyada cezalandırılması gereken cinsel sapkınlıklar, bestialite, masturbasyon (onanizm), ensest ve eşcinsellik canlılığın bir fonksiyonudur. eğer bunlar tanrının insanı "imtahan" ettiği şeyler olsa örneğin uzun süre dişisiz kalan boğalar, kardeş olan erkek aslanlar birbirine "atlamazdı.
    buyurun tecavüzle ilgili bir akademik makale. ararsanız primat dışı türlerde de tecavüz olgusunun olduğundan söz eden kıyamet gibi akademik makale bulacaksınız.
    https://www.academia.edu/…taciz_ve_tecavüz_olayları
2986 entry daha
hesabın var mı? giriş yap