5 entry daha
  • şimdi efendim; aldatma ve aldanma hususlarında müessir düşünen bendeniz için, antik dünya söylencelerinde belli belirsiz bir şekilde kenara çekilmiş bir karakterdir. sebebini bilmiyorum bir başka entirimle çelişebilirim ama yine de bu hanımefendinin, hakeza kocasının yaşadığı şeyler, salt yunan düşüncesindeki hybris 'e örnek teşkil etmesi bir kenara dursun,tyndareos 'un bu kızının eşini aldatması veya öldürülmesi ben de hep saçma olarak yer bulmuştur.

    bir gerçek; warfare söz konusu, troia savaşı ve onun sonunda yaşanan binbir trajedi, yahu kim neyi bilir, içimizdeki bu melal halinden kim çıkarır belli değil, nasıl açıklayacaksınız bu kadıncağıza, kızının kurban edilmesini veya shakespeare 'in titus 'undaki acı dolu anaya evlatlarının kanını, nasıl açıklamalı ki; yunan düşünündeki kibir ve ahlaksızlığın cezası veyahut tam karşılığı olagelsin.

    cevap yok, yok tabi. agamemnon ölürken, baş fail karısı klytaimnestra 'dır kabul, fakat bu aile toptan lanetlidir, zira troia savaşı'nda priamus 'un yıkılan kalesinin de bir bedeli olmalıydı değil mi?

    bedelsiz mutluluk, verebildiklerimize helal olsun, dön yoluna git yani..
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap