2936 entry daha
  • akit tv'de resmen bir öğretmen gibi ders anlattı.

    sağ cenahtaki insanlara atatürkçü düşünce sistemini ve inkılaplarını, cumhuriyetin kazanımlarını anlatarak kimsenin yapmadığı hizmeti türk milletine yaptı ve hâlâ daha yapıyor. bunun karşılığında belki oy kazanamayacak; ancak gönülleri kazandığı ve dahası mütedeyyin insanların ufuklarını aydınlattığı aşikardır.

    bir rivayette hz. ibrahim'in ateşe atılacağı sırada ateşin üstüne yürüyen karıncaya ateşi söndürmesinin imkansız olduğu söylendiğinde karınca ağzındaki bir damla suyla; "olsun" diyor, "hiç olmazsa hangi taraftan olduğum anlaşılır."

    perinçek, cehalet ateşinin üstüne bir damla su ile değil, bir selle gidiyor, hem de koskoca bir selle!.. atatürk'ün safında, türk milletinin tarafında olduğu açık seçik anlaşılıyor. sağ kesimde kendisine karşı kalpten kalbe hızla sirayet eden bir sevgi var. ne diyor perinçek, "sevgi ve muhabbet eşit insanlar arasında olur."

    ama zamanında bu mütedeyyin insanların bir kısmına bazıları tepeden baktı, belki biraz da bu yüzden bir kısmı radikalleşti ve gerçeklere karşı da körleşti. niye? çünkü o insanlardan uzak duruldu, gidip kimse onlara gerçekleri anlatmadı. fakat işte doğu perinçek gidip anlatıyor. kendisini çağıran akit tv ise akit tv'ye, a haber ise a haber'e, atv ise atv'ye, cnn turk ise cnn turk'e... kanal fark etmiyor, gidiyor ve ilkeli duruşundan taviz vermeden, delikanlı gibi kimseden çekinmeden, usanmadan, bıkmadan anlatıyor.

    akit tv'de çok güzel bir cümle kurdu perinçek; "millet kadın ve erkekten oluşur. kadını, erkeği eşit yaparak millet olursunuz. kadın ve erkek eşit değilse siz sürüsünüz." bu sözlere o programa özel olarak getirilmiş olan şak şakçılar haricindeki ekran başından seyreden ve internetten programı izleyen tüm mütedeyyin kesim hak verip vicdanen de fikren de katıldı.

    hz. muhammed muvaffak olabildiği ölçüde arap toplumunu değiştirmiştir. hz. muhammed hiçbir zaman eşini dövmemiştir. onun şu sözünü hatırlatalım: "kadın erkeğin yarısıdır; biri olmadan diğeri eksiktir." peygamberimiz şu an yaşasaydı, o da medeni hukuku savunurdu. (bkz: hz. muhammed/@strong)

    medeni hukuk bizi insan yaptı, ona karşı olan şak şakçıları izlerken insanlığından utanıyor insan, biliyoruz ki akit tv izleyicileri de utandı o insanlardan.
    programın bir kısmı: https://youtu.be/sxlsqmrcmlg
2086 entry daha
hesabın var mı? giriş yap