116 entry daha
  • bu ay, görev yaptığım okuldaki tüm dokuzuncu sınıf öğrencilerine " mavi kuş " adlı eserini okutacağım, muhteşem sıcak bir anlatıma sahip türk edebiyatı öykücüsü.

    şu an hayatta olan en iyi hikâyecimizdir.

    kendisiyle bizzat tanışmışlığım da var. bilgili ve gerçekten de hikâyeleri gibi nahif bir insan.

    eserlerinden en azından birinin sinemaya aktarılmasını çok isterdi ve 2012 yılında kenan imirzalıoğlu'nun başrol oyuncusu olduğu " uzun hikâye " adlı film, yazarın aynı isimli kitabından uyarlanarak çekildi.

    bazı kitaplar bazı mevsimlerde okunur ya hani, mustafa kutlu'nun kitapları da güz ve kış mevsimlerinde okunası kitaplardır.
    kendinizi bir anda kitabın içinde, kahramanlardan biri gibi bulabilirsiniz.

    dergah yayınları'ndan çıkan devasa bilgi kaynağı türk dili ve edebiyatı ansiklopedisi'nde de çok fazla emeği vardır üstâdın.

    öyle bir adam ki kendi yazdığı kahramanlarla kavga eder, kimini daha az kimini daha çok sever. kitaplarda kahramanlar sürekli diyalog hâlindedir. bu da okuyucunun kitaptan kopmamasını sağlar.

    " dilimizdeki en güzel kelime: merhamet " der, mustafa kutlu. okuyucuyu yormayarak bize bu merhameti gösterir eserlerinde. ve kötü karakterlere dahi merhamet duymamızı sağlar kullandığı dille.

    ve belki de onun eserlerinin en sevilen yanı, gün geçtikçe ne gibi değerleri yitirdiğimizi yüzümüze vuruyor olmasıdır.
159 entry daha
hesabın var mı? giriş yap