• bir iste uzmanlasmanin onemini vurgulayan erotik icerikli halk deyisidir.zor, tehlikeli ya da rahatsiz edici kabul edilebilen seylerin usulunce yapildiginda nasil kolayca cozumlendigini biz necip turk ulusuna ozetler.misal amerikalinin bu laftan haberi yok, olmadigi halde uzmanlasmaya cok onem veriyolar onu da anlayamadim.
  • efenim eski bir fıkradır. mahmut baler'in baldan damlalar isimli fıkra kitabında okuduğum şekli aynen şöyledir.

    bir papaz vaaz vermektedir pazar günü:
    -zina yapmayın, zina yaparsanız yedi kat gök yedi kat yer üzerinize titreeer!!.

    bu sırada da ön taraflarda oturan bir kızı gözüne kestirir. vaaz sonrası kaş göz derken kızı arka tarafta soteye atar, tam işe başlayacakken kız bir cinlik yapar ve der ki
    -aman papaz efendi, hani zina yaparsak yedi kat yer yedi kat gök üzerimize titrerdi?
    papaz uyanık, hemen yanıtlar:
    -evladım, erbabı yaparsa yorgan bile titremez, eheh
  • ancak yer ve ısınma sorunu yüzünden ana, baba , çoluk çombalak aynı odada yatılan evlerde veya günlerde anlamlı olabilecek söz. zaten istatistikler de ortada. bir kısım türk erkeği derken boşalmaya çok yakın. (kötülemeyin lan sözüm meclisten dışarı) bu kısa sürede yorgan titretmemek de marifet mi canım? sen yengeden haber ver? o titredi mi asıl? bak yorgan titremeden o titredi ise marifet budur!
  • asıl kalıp daha parlak olmak üzere alternatif deyişi "ustası yapınca yorgan kımıldamaz." olan atalar sözü. ayrıca (bkz: danışan/@ibisile).

    (bkz: işin erbabı)
    (bkz: erbap), erbab
  • erbabı yaparsa yorgan titremez diye kullanıldığını duyduğum ve hatta kullandığım ünlü türk deyişi.
hesabın var mı? giriş yap