• yıllardır devletin bütün politikalarını belirleyen, ülkenin bütün olanaklarını elinde bulunduran ve içinde bulunduğumuz kaos ve ekonomik yıkım ortamına neden olan, uluslararası ilişkileri eline yüzüne bulaştırmış, ülkeyi bir çıkmaza sokan iktidarın sona ermesiyle birlikte ortaya çıkacak olan gerçek.

    16 yıllık iktidar dönemi boyunca sürdürülen dengesiz politikalar ülkeyi şu an içinde bulunduğu duruma sürüklemiştir ve aynı dönemde mevcut iktidar tarafından ortaya konan niyet ve vizyon ülkenin bu durumdan kurtarılamayacağının en önemli kanıtlarıdır. açıkça görüldüğü üzere aktrollerin iddia ettiği ve halkı tehdit etmek için kullandığı biz gidersek kaos gelir safsataları tamamen uydurmadır. olacak olan kriz ve kaosun derinleşerek devam etmesidir. buna ek olarak aktrollerin şu anda halkı tehdit etmesi gibi, olası bir yenilgi senaryosunda şu anda devletin her alanına ve kurumuna yayılmış olan akp'li kadrolar devleti bir çıkmaza sürüklemekle tehdit edebilirler. bu konuyu da üzerinde düşülmesi gereken önemli bir konu olarak belirtmeliyim.

    iktidar dönemi boyunca:
    eğitim sistemi neredeyse çökme noktasına gelmiş, sanayi ve endüstriyel devrimin yeni bir aşamaya geçtiği bir dönemde ülkemizin geleceğinde önemli bir rol oynayacak bir nesil kaliteli ve nitelikli eğitimden tamamen uzak bırakılmış, bu dönüşümün önemli ögelerinden imam-hatiplerde bile öğrencilerin bu duruma isyan etmeye basladığı bir durum ortaya çıkmıştır. bir ülkenin ilerlemesini sağlayan en önemli unsurlardan birisi olan bilimsel düşünce sisteminden tamamen uzaklaşılmıştır.

    dünya genelinde yaşanan görece refah döneminde bilim, teknoloji ve sanayi alanında ilerlemenin önü kesilmiş/desteklenmemiş, yatırımların ve nakit akışının çoğu artı değer üretmeyen inşaat sektörüne, yandaş müteahhitlere ve milletin a. koyanlara *aktarılmış, üretim sektörleri geri plana atılmış, tarım bitme noktasına getirilmiştir.

    sıfır sorun mottosuyla başlanan dış ilişkiler stratejileri çıkmaza sürüklenmiş, artarda birbiriyle çelişen tutumlar sergilenmiş, güvenilirlik yitirilmiş ve sorun yaşamadığımız ülke neredeyse kalmamıştır. suriye konusunda yapılan yanlışlar ülkemize çok büyük güvenlik sıkıntıları olarak geri dönmüş, büyük acılar yaşatmıştır.

    ülke cemaatlerin/terör örgütlerinin eline teslim edilmiş, devletin önemli kademelerinin ele geçirilmesine seyirci kalınmış veya önü açılmış **, yapılan referandumlarla cemaatlerin önlerindeki engeller kaldırılmıştır. darbeci teröristler yüzünden ülke demokrasisi yıllarca geriye gitmiştir.

    yargı ve adalet kavramları ortadan kalkmış, toplumun çeşitli kesimleri üzerinde kutuplaştırıcı politikalarla birlikte baskı, yıldırma ve cezalandırma aracına dönüştürülmüştür.

    bütün bunlar göz önünde bulundurulduğunda 24 haziran baskın seçimlerinin önemi daha iyi anlaşılıyor. bu seçimlerde halkımızın erdoğana t a m a m demesi, ülkemizin geleceği ve kurtuluşu açısından çok büyük önem arz etmektedir. bu durumda muhalefete önemli görevler düşüyor. incelikli ve şeffaf planlanmış stratejilerle ülkenin kurtuluşa nasıl erdirileceği ve kaostan nasıl kurtulacağımızın açıkça anlatılması, slogancılığın geri plana bırakılması gerekiyor.

    bu görüşler ışığında, temel olarak;

    bilim, teknoloji ve sanayi alanlarında yapılacak reformların, hangi sektörlere önem verileceğinin, bu sektörlerin ekonominin düzelmesine ne gibi katkılarının olacağının,

    üretim ekonomisi yolunda nasıl adımlar atılacağı, bunların kamuya sağlayacağı faydalar,

    özelleştirilmelere son verileceğinin ve kamulaştırma politikalarına ağırlık verileceğinin,

    cemaatlerle/terör örgütleriyle işbirliği yapan veya yapılanmasına göz yumanlar hakkında, yeni sağlanan ve halkın vicdanını temsil eden adalet ve yargı ortamında gerekli cezaların hukuk yoluyla verileceğinin,

    genel olarak baskı ve kutuplaştıma politikalarına son verileceğinin ve özgür, refah düzeyi yüksek çağdaş bir toplum yaratılması yolunda atılacak adımların,

    muhalefet tarafından açık bir şekilde halkımıza anlatılması gerekmektedir. tek kurtuluş yolumuz budur. 24 haziran bunun için bir başlangıç, hepimize kolay gelsin.

    edit: imla
  • kaosun başlıca sebebinin kaosun çözümü olacağına inanmak nasıl bir hayal dünyasının ürünüdür, anlamak mümkün değil. baktığın zaman beşiktaşlı bir kimse olarak bir tinerciyim, ama bu kafaya ulaşamıyorum.
  • 16 yıldır kaosun sebebinin bu hükümet olduğu herkes tarafından bilindiği için pek ilgi görmeyen başlıktır. bu bitişi için ilk adımdır. 16 yıldır görünen o ki bu zihniyet artık değişmeli.
hesabın var mı? giriş yap