• hollanda birinci futbol ligi.
  • sık sık sponsoru değişen ve bu sene itibariyle "holland casino eredivisie" adıyla anılan hollanda 1. ligi...
  • lig sonunda 1. ve sonuncu dışında düşme ve avrupa kupalarına katılacak takımların belirleneceği play-off lara sahne ola(cak)n lig.
    birinci şampiyondur ve adı bellidir(psv) yolu ise şampiyonlar liginedir, sonuncunun yolu ise 2. ligedir.

    1. yi takip eden 2 ve 5. sıralar arasındaki takımlar şampiyonlar ligine gidecek 2. takımı ve uefa kupasına katılacak 2 takımı belirleyecek maçlar oynayacaklardır.

    6. ve 9. sıra arasındaki takımlar ve 2-5. sıralar arasındaki play-offların kaybedeninin dahil olduğu ve sonucunda uefa ya katılacak 3. takım ve inter toto ya katılacak takımın belirlendiği bir play off oynayacaklar.

    10 ile 13. sıralar arasındaki takımlar inter toto ya katılacak 2. takım olmak için mücadele edecekler.
    sondan bir önceki ve onun bir üstündeki takım ise kazananın ligde kalacağı rus ruleti oynayacaklar.
    gün itibari ile play-off lar başlamış ve yarın az-groningen, ajax- feyenoord maçları ile devam edilecektir.
  • orta sıraları canlandırmak adına en azından bir şeyler denemeye çalışan hollanda 1.futbol ligi.
  • play-off lar sonunda 4. ajax şampiyonlar ligine, 5.fc groningen uefa kupasına giden 1. takım(sıralamalar ön elemeler için önemli), lig 2. si az alkmaar uefa ya giden 2. takım, 3. feyenoord uefa ya giden 3. takım, 7. heerenven uefa ya giden 4. takım olmuştur.
    normal lig sonunda ajax a 14 puan fark atan az alkmaar yerine play off lar sonunda ajax şampiyonlar ligine gitmiştir. play off un da böyle bir güzelliği mi yoksa hainliği mi var diyelim.
  • bitimine bir hafta kala az alkmaar, ajax ve psv takimlarinin 72 puanda olmasi bu ligi takip edenleri hafiften heycanlatsa da, buyuk ihtimal averaj ile az alkmaar'in 26 sene aradan sonra ikinci sampiyonluguna erisecegi lig.
  • son yılların en heyecanlı şampiyonluk yarışına sahip olmuş lig. son haftaya averajda açık ara önde giren alkmaar yenilip 3. olmuş, psv ise 5 atarak şampiyon olmuştur. ajax ise psv'den 1 gol eksik averaj ile 2. olmuştur.
  • kılpayı şampiyonluk her ne ise psv'nin 2007 yılında bunu gösterdiği ligdir. son haftaya girilirken hepsi aynı puanda olan üç takimdan : az alkmaar ligden düşmesi kesinleşen takimi yenerse şampiyon olacakken yenilmiş, ajaxgüle oynaya iki farkla kazandığı maçta bir gol daha atsa şampiyon olacakken üçüncüyü atamamiş, psv ise son maçini üç farkli kazansa dahi ligi ikinci bitirecek olmasina rağmen maçi 5-1 kazanarak üç sene üstüste hollanda liginde şampiyon olma başarisi göstermiştir.
  • tribünlerindeki coskulu taraftar kitlelerinin, hicbir derbi maçında büyük bir heyecanla
    - kırmızıııııı
    - beyaaazzz tezahüratını yapamadıkları lig.
    zira sampiyonluga oynayan bütün takımlar*** aynı renklere * sahiptir.
  • gecen sene oldugu gibi bu sene de sampiyonlugun son haftaya kaldigi ligdir.
    sondan bir önceki haftasinda*, psv eindhoven'in evinde twente'yle berabere kalmasi ve afc ajax'in erteleme macinda, groningen deplasmanindan üc puanla dönmesiyle iki takim arasindaki puan farki üce inmistir. son hafta deplasmanda vitesse arnhem'le oynayacak psv'ye sampiyonluk icin bir puan yetmektedir. fakat vitesse bir sürpriz yapip psv'yi yendigi takdirde, ajax'in evinde oynayacagi heracles almelo macindan alacagi üc puan, gecen sene psv eindhoven'in yaptigi gibi averajla sampiyonlugunu ilan etmesini saglayacaktir.
    bu ligin özelligi olan sezon sonu avrupa kupalarina katilmak icin oynanan playoff maclarindan dolayi son maca kadar bütün takimlarin maclara asilmasi söz konusudur. ama vitesse'nin su an görünürde hic bir amaci yoktur. vitesse'nin oynacagi bu mac, sadece sezon sonu oynacayagi intertoto playoffundaki rakibini degistirmeye yönelik bir mac olacaktir. o nedenle psv eindhoven bu sene de sampiyonluga oldukca yakindir..
hesabın var mı? giriş yap