• 1985'te kaybettigimiz oyuncu/yonetmen.. 20. san remo film festivalinde endi$e filmindeki roluyle en iyi erkek oyuncu odulune aday gosterilmi$tir.. dogu yucel'in babasidir..
  • ankara sanat tiyatrosunun kurucularindandir..(bkz: rutkay aziz)
  • ferit edgu'nun, hakkari'de bir mevsim adlı filmdeki rolu icin, "benim tanidigim halit'i, benim yazdigimdan cok daha iyi, cok daha insancil boyutuyla yansitan oyuncu" dedigi unutulmaz aktor. san remo film festivali'nde aldigi odul (en iyi aktor) ile turk sinemasi'nda yabanci bir festivalden ödül alarak bir ilke imza atti (her ne kadar cahil hulya avsar kendisinin bu konuda "ilk" oldugunu söylese de!). yorgun savascı'nın kor saban'ı, bereketli topraklar'ın iflahsızın yusuf'u, endise'nin cevher'i... benim babam.
  • 1985 yılında afrodit adlı bir film çekecekti..
  • (bkz: doğu yücel)*
  • mesut kara tarafindan kendisi hakkinda bir belgesel hazirlanan oyuncu.. bu belgesel ilk olarak 17 eylul 2005'te izmir'de "değişen sinema" festivali kapsamında gösterilecektir..
  • hayatı hakkında şimdi geçti buradan isimli bir belgesel çekilen rahmetli tiyatrocu. belgeselde eşinin* anlattığına göre çocuklarını** alıp dinozor avlamaya gidermiş.

    (bkz: ışıyarak yok olan aktör)
  • belgeselini izleyene kadar hakkındaki tek fikrimin türk sanatında önemli bir yer tutan saygın bir insan olduğuydu. belgeselinde anladım ki; herşeyden önce büyük bir insanmış.. hapiste ve sorguda geçirdiği günlerdeki anıları anlatılırken tüylerim diken diken oldu.. arkadaşları, eşi ve çocukları onu anlatırken gözlerim doldu..

    yeteneği ise kısacık alıntılarda dahi ışıldıyordu. nasreddin hoca taklidini dinlerken 30 saniye içinde kahkaya boğuldum.. 2 farklı performansını izlerken oyunculuğu karşısında şaştım kaldım. ve belgesele sığmadı ışıyarak yok olan aktör..

    huzur içinde yatsın, eminim ki izlediği yerden eşiyle ve yetiştirdiği çocuklarıyla gurur duyuyordur..
  • dunya kadar insanin hayatlari boyunca yaptiklarini, ortaya cikardiklarini, yararlarini ya da hepsi bir kenara amaclarina ne kadar zamanda ulastiklarini toplasak erkan yucelin o kisa yasaminda ulastiklarindan cok daha degersiz bir miktara tekabul edecegine adim gibi eminim. bu kadar emin oldugum diger bir konu da, kendisinin yasadigi donem boyunca hem o donemki reklamci solculardan, hem suanda solcu kimlikle farkli amac pesinde kosanlardan cok daha iyi bir insan oldugu ve cok daha saglikli bir gorus sahibi oldugudur. babamdan, amcalardan dinledim kendisini, tiyatroda da izlemek isterdim ama adinin gectigi her andan saygiyla, kahkahayla bahsedilmesi bile sevdirmisti onu bana. siyasi gorusu ile hayatini, hayati ile tiyatrosunu ve tiyatrosu ile insanligini oyle birlestirmis ki isiyarak gecip gitmistir bu dunyadan..
hesabın var mı? giriş yap