• bianet'in 2019 kadına yönelik şiddet çetelesinin ortaya koyduğu veri.

    erkekler, 2019'da en az 328 kadını, aralarında bebeklerin de olduğu 15 çocuğu ve cinayet sırasında kadınların yanında olan en az 29 erkeği öldürdü. öldürülen 19 kadın türkiyeli değildi.

    kadın cinayeti oranı geçen yıla oranla yüzde 29 oranında arttı. 2019'daki erkek şiddeti oranı ise 2018'e göre yüzde 27 arttı.

    erkekler, kadınları nerede öldürdü?

    erkekler, 171 kadını ev içinde, 84 kadını iş yeri, sokak, ormanlık alan, trafik gibi kamusal alanlarda öldürdü. erkeklerin 73 kadını nerede öldürdüğü basına yansımadı.

    erkekler kadınların yüzde 52'sini ev içinde, yüzde 26'sını kamusal alanda öldürdü. basına yansımayan oransa yüzde 23.

    kadınları kim öldürdü?

    kadınların yarısından çoğunu kocaları/eski kocaları öldürdü.

    2019'da en az 185 kadını kocası/dini nikâhlı kocası/ eski kocası, 44 kadını sevgilisi/eski sevgilisi, 39 kadını akrabası (baba, abi, damat, kardeş, oğul, torun) altı kadını tanıdığı, dokuz kadını tanımadığı, bir kadını polis, bir kadını müşterisi, dört kadını komşusu, dokuz kadını arkadaşı, bir kadını işvereni, bir kadını evine giren hırsız ve bir kadını da ev sahibi öldürdü. en az 27 kadını öldüren kişinin yakınlık derecesi basına yansımadı.

    erkekler kadınları nasıl öldürdüler?

    erkekler, kadınların yüzde 52'sini ateşli silahla, yüzde 28'i kesici aletlerle öldürdü. erkekler, kadınların yüzde 11'ini darp ederek, zehirleyerek öldürdü.

    erkekler, 170 kadını ateşli silahla, 91 kadını bıçak/ testere gibi kesici aletlerle, 37 kadını, yakarak, asitli su atarak, zehirleyerek, darp ederek ve işkence ederek öldürdü. erkekler, 2019'da 20 kadını boğarak öldürürken, en az 10 kadının öldürülme şekli basına yansımadı.

    erkekler kadınları hangi "bahanelerle" öldürdü?

    erkekler, kadınların yüzde 16'sını boşanmak istemediği için öldürdü, yüzde dokuzunu da kıskançlık bahanesi ile öldürdü.

    erkekler, 2019'da 54 kadını "boşanmak istediği barışmak istemediği "bahane"si, 28 kadını "kıskançlık", 21 kadını "ekonomik", dokuz kadını "çocuğunu göstermediği, beğenmediği, baskı uyguladığı" bahanesi ile sekiz kadını da "kızı barışmak istemediği" bahanesi ile öldürdü.

    erkeklerin en az 192 kadını öldürme "bahanesi" basına yansımazken, erkekler bir kadını kopya çekerken uyardığı için, iki kadını cinsel saldırı sonrası, üç kadını da hırsızlık / gasp sırasında öldürdü.
  • eksik istatistiktir.

    peki erkekler kaç erkeği öldürdü?
  • üzücü veriler. buradaki olay kadınların şiddet görmesi ve bu yüzden boşanmak ya da ayrılmak istediğinde öldürülmesidir. yoksa cinayetin kadını erkeği olmaz tabii ki. demek istediğim, ilişkilerimizdeki sorunları şiddet kullanarak çözmeye çalışmamızın ne kadar yanlış olduğudur. kaldı ki öldürülen kadınların bir kısmının korunma talebi bile varmış.

    edit: http://www.anitsayac.com/

    örnek: http://www.anitsayac.com/ii/242020.jpg
hesabın var mı? giriş yap