• maddi anlamda çok anlamlı ancak iklim değişiklikleri sebebiyle insanı pişman eden durumdur.

    şöyle ki ; nisan başında gidilir bir acentaya , dışarısı buz gibi , palto , şapko , eldivenler çıkarılır , sıcak kahveler eşliğinde otellere bakılır , '' nereyi tercih ediyorsunuz ? '' sorusuna hiç düşünmeden '' antalya '' cevabı verilir , rez. yaptırılır , paralar ödenir , ohhh sıcacık antalya heyooo ... hayalleriyle acentadan çıkılır. veee yaz gelir , hava sıcaklığı ( istanbul ) 30 derecenin üzerine çıktığında '' allaammm ben bu hatayı nasıl yaptım , naaapcam temmuzda antalya da '' diye dövünülür.
  • türk halkı için biraz zor olsa da yavaş yavaş insanları cezbetmeye başlamış bir uygulama.
    türkiye gibi yarın ne olacağı belli olmayan bir ülkede böyle bir olaya girmek insanları biraz tırstırıyordu doğal olarak ama tur şirketleri bir sürü değişiklikler yaptılar. mesela artık kışın ortasında karar verilen ve parası ödenmeye başlayan tatilden istediğin an vazgeçip, paranı geri alabiliyorsun.
    ya izin alamazsam, işten kovulursam, bir şey olursa, hasta olursam, ödeyemezsem vs. gibi kabusların artık bir anlamı yok yani. acayip ucuz ve güzel yerler de var. yazın ortasında yapış yapış istanbul'u dinlemeye değmez voila..
  • benim gibi her programı son anda yapanlara ters olsa da aslında parasal anlamda caziptir.

    tanıtımı için bir de blog açılmış, bir nevi avantaj takip etme blogu.

    "“erken kalkan yol alır” derler. prensipte aynı mantık erken rezervasyon için de geçerlidir. türkiye erken rezervasyon konseptiyle yeni yeni tanışıyor. avrupa ve amerika gibi gelir ve eğitim düzeyi yüksek merkezlerde yıllardan beri uygulanagelen bu anlayışla türkiye hala tam olarak da kaynaşmış sayılmaz. belki gelir düzensizliği nedeniyle, ya da belki de toplumca plan ve programa olan uzaklığımızdan dolayı bir türlü tam anlamıyla yıldızımız barışmıyor erken rezervasyonla. bazı çevrelerce de fazlaca “avrupai” bulunuyor ve bu sebeple reddediliyor. oysa erken rezervasyon sadece bir yaz tatili programlama aracı değil, aynı zamanda bir tür yaşam biçimi sayılabilir."
  • -en azından jolly tur'da olanı- kandırmaca üzerine kurulmuş bir sistem.

    1. erken rezervasyon dönemi 4 şubatta bitiyor, otel fiyatı 120 tl
    2. erken rezervasyon dönemi 4 martta bitiyor, otel fiyatı 120 tl
    3. erken rezervasyon dönemi 4 nisanda bitiyor, otel fiyatı 120 tl

    üstelik birinci dönem alınca ödemeye haziranda, üçüncü dönem alınca ağustosta başlıyorsun.
  • erken rezervasyon yaptıranlar ,son gün son saate kadar neden bekler,hala anlamıyorum.
  • erken rezervasyonda tarih değişikliği zaten mantıksız bir olay,ben uygun fiyattan alayım,olmazsa başka zaman gibi bir opsiyon olamaz.ama erken rezervasyon iptal sigortası var,rezervasyon tutarının %1 kadar ,sigorta yaptırıyorsun,3 gün öncesine kadar iptal ettirdiğinde,sigorta bedeli kesilip,ödediğin tutar aynen iade ediliyor.daha ne olsun
  • türkiye'de geçerliliği olmayan, bilinçsiz tüketicileri, sektörde istediği gibi at koşturan turizm firmalarının kandırdığı sistem.

    yıllarca, neden yabancı turistlerin, yerli turistlerden daha ucuza konakladığı soruldu durdu. cevap o zamanlar hazırdı. yok efendim yabancılar aylar öncesinden rezervasyon yapıyorda, türkler son anda karar veriyorda v.s. v.s. çocukluğum böyle yalanlara inanmakla geçti. büyüdüm, tatile çıkmak istedim.

    almanya'da yaşayan akrabalar ile, onların türkiye'ye geliş tarihinde bir tatil ayarlayalım dedik. ben başladım mayıs-haziran gibi araştırmaya. fiyatlar uçuk çıktı. dedim ben gelemeyecem sanırım tatile. 1 haftalık tatil 500 euro civarı. tur şirketlerini arıyorum, oteli arıyorum yok. fiyatlar el yakıyor. ya dedi bizim burada daha ucuz vaatleri var, bir bakayım. sonradan benim 400-500 euro fiyat aldığım otellerde almanya üzerinden rezervasyon yaptırıp 200 euroya kaldık.

    2-3 sene geçti kendi kendime dedim benim izin günüm aşağı yokarı belli. eylül, ekim gibi bir dahaki yaz için başladım otel aramaya. hesapta erken rezervasyon yapacağız, türkler son anda karar veriyor, yabancılar neredeyse 1 sene öncesinden karar verip ucuza kalıyorlar ya! o otele sor, bu tur şirketine sor yok. nafile. herkes hepbir ağızdan, bir dahaki yaz dönemi fiyatlarımız belli değil önümüzdeki mart-nisan gibi belli olur o zaman arayın dediler. eee o zaman da, "neredeyse yaz geldi, fiyatlar pahalı" diyorsun!

    yani abilerim, ablalarım, bil hassa turizm şirketi çalışanları. türkiye' de erken rezervasyon bir uydurmaca bir aldatmaca. tur şirketi bir yazı asmış, "erken rezervasyon tarihlerimiz 15 mart-15 nisan arasındadır." ne yani 16 nisan olsa erken değil mi? 15 marttan öncesi de erken?

    sonuç olarak düdüklenmeye devam. amacımız tur operatörü veya otel sahibi olup, düdükleyenler arasına katılmak olmalı.
  • açık saçık reklam malzemesi olmuş rezervasyon çeşididir. türkiye'de sahtekarlıktan başka bir şey değildir. başlıkta verilen linklerdeki şirketlerin otelleri incelendiğinde indirimli fiyat gibi gösterdikleri fiyatlardan herhangi bir tarihte bir otel odası satmadıkları görünür. ayıptır.
  • türklere genelde pek uymayan sistem. bize daha uygunu tatile çıkılan gün arabaya binip, marmarise mi gitsek bodruma mı demektir. öyle plan program sevmeyiz, sıkılırız.
    zaten çoğu işyeri izin planı da yaptırmaz. izin isteyince hele dur bakarız cevabı alınır.
  • benim aylaaarrr önceden x liraya bindirimli aldığım oteli, yurtdışından geleceklerin son anda bile x/2 liraya aldığı kandırmaca kampanyası
hesabın var mı? giriş yap