• 1988 dogumlu letonya'li tenisci. yavas yavas adini duyurmaya basliyor bugunlerde. us open 2007'de 3. turda 8 numarali seri basi tommy robredo'yu 3 sette hic zorlanmadan gecerek ne oluyoruz ulan? dedirtti. 4. turda tecrubeli raket carlos moya'ya karsi ne yapacagi ise merak konusu. (benden baska merak eden sanmam ki olsun)

    1.91 boylu, sevimli, findik kurdu suratli, kizil sacli bir genc. 3-4 sayi ozetlerde seyrettigim oyunundan pek birsey anlamadim ama daha iyi bir izleyip karar vermek gerekir. son iki senede aldigi sonuclara bakarak bu ismi yakin zamanda cok duyacagimizi tahmin edip koseme cekiliyorum.
  • us open 2007 4. turda carlos moya'ya yenilerek turnuvadan elendi. forehand, backhand, servis, vole, butun vuruslari teknik olarak harika. rakibe gore taktiksel degisiklikler yapmak, puan icinde oyun kurmak, arada tempo degistirmek gibi konulara ise epey calismasi gerekiyor. moya karsisinda 64 basit hata yapti. oyununu bir gram degistirmedi, yine her sayiyi buyuk forehand ve backhandler vurarak dan dun sekilli kazanmaya calisti. ilginc bir karakteri var gibi gorundu, sagi solu belli olmayan bir raket olarak sahalarda zevkle izleriz gibi geliyor.
  • harbiden sevimli çocuk.. roland garros 2008'de 7 numaralı seribaşı amerikalı james blake'i geçti 3.tura çıktı.. soyadı mı adı mı ne "kuğu" demekmiş..
  • şu anda izliyorum yine.. madrid masters ikinci turunda rafael nadal'a karşı oynuyor.. en son gördüğümden beri çok gelişmiş.. filenin hemen arkasına öyle yumuşak dokunuşlarla gönderiyor ki topu inanamadım gördüğüme.. çok etkili drop shotları.. bir artısı da paralel backhandinin müthiş olması.. servislerinden zaten bahsetmeye gerek yok..
  • nadal ile oynadığı madrid masters 2008 ikinci tur maçının güzel puanlar aşağıdaki linke tıklanarak izlenebilir.. özellikle ikinci setten itibaren (videoda 3:20) ernests'in aldığı sayılar tek kelimeyle fantastik.. üç kelimeyle "oha be abi!"..
    http://www.youtube.com/watch?v=yh0tmuhoeis
  • oyun stili olarak marat safin'e benziyor. boyu uzun, çok güçlü servisleri ve vuruşları var. safin gibi hata yapmaya çok meyilli. fakat kortta safin kadar iyi hareket edebilen bir oyuncu değil. en önemli özelliklerinden birisi de flat forehand'i sayesinde andy murray gibi derin toplar vurabilmesi. bu özelliği rakiplerini geri çizginin daha da gerisine hapsediyor. tabii murray'a göre çok daha fazla hata yapıyor, bu da onun sıralamada yükselmesi için en büyük engel şu anda. an itibariyle dünya sıralamasında 51. sırada.

    2008 us open'da andy roddick'e karşı muhteşem bir maç oynamıştı. ilk seti almış, ikinci sette de roddick'i perişan ediyordu. roddick sinirden çıldırmış ve çaresiz bir durumdaydı. bir anda geri döndü roddick, daha iyi servis atmaya başladı, daha agresif oynadı ve çevirdi maçı.

    ayrıca geçtiğimiz hatfa novak djokovic'i yendi ve onun olası bir 2 numaraya yükselişine mani oldu.

    hareket kabiliyetini geliştirir ve hatalarını biraz azaltırsa kısa zamanda ilk 10-20 içinde olmaması için hiçbir neden yok.
  • mcenroe kendisi için atpdeki herkes kadar yetenekli ama son 1.5 sene gerçek performansını gösteremedi, çok tehlikeli oyuncu diyor. formunda düşüşün en önemli nedeni arkadaşlarıyla futbol oynarken bileğini burkmuş olması.
  • zaman geçtikçe ve kendisi hala istikrarsız oldukça sabırsızlanıyorum.. bu hafta indianapolis'te ilk turda elendi yine.. ama o gün gelecek biliyorum.. kendisini ilk 10'da göreceğim..

    http://lovegametennis.blogspot.com/…sts-gulbis.html
  • bu delikanlı hakkında her şeyi bulabileceğiniz bir sitenin adı ancak bu kadar güzel olabilirdi:
    the importance of being ernests ` :the importance of being earnest`

    http://ernestsgulbis.wordpress.com/
  • kendisi gelecegin top 10 oyuncularindan birisi olarak gosterilirken bu beklentileri bosa cikarmistir. ernest'in babasinin bir milyoner oldugu ve bu sebeble kendisinin para icin degil eglencesine oynuyor oldugu soylentileri vardir. olimpiyatlara babasinin ozel jetinde gittigine dair haberler cikmisti. calistiginda en iyilerini dize getirebilecek servis-forehand kombinasyonu ile cok can yakabilir.
hesabın var mı? giriş yap