*

  • kendisini bayramda istediği kadar çikolata yeme hakkına sahip bir çocuk kadar özgür hissedebildiği tek gündür belki de doğum gününüz. daha bir çekinmeden yazar sanki hislerini. kelimelerden korkmadan, duygularını saklamadan..
  • uzun bir süre etkisinden çıkılamayacak ve alındığı anda cümle aleme haber salınacak bir durum ya da hopallaaa dedirtecek bir hadise olabilir ama özünde basittir: eski sevgili aşmıştır, unutmuştur, moderndir, kutluyordur. siz değilsinizdir, delirmişsinizdir, anlam vermeye çalışır uygun cevabı düşünürsünüz. o terkettiyse cevap seçenekleri arasında soğuk bir "sağol", umutlu bir "ne anlamı var ki bunun??" ya da "ben de modernim yahu" tadında bir "aa çok mersi naber ya görüşsek ya bi ara" olabilir. siz terkettiyseniz ve artık yeni bir sevgiliniz varsa cevabınız daha samimi ama karşıdaki için bir o kadar da kuru bir cevap olacaktır: "çok teşekkür ederim." sonuçta biten bitmiştir ve geri dönülmeyecektir, bu mesajlarda beslenen umutlar gün batmadan kendi kendini imha edecektir. mutlu yıllar!
    (bkz: eski sevgiliden dost olur mu)
  • eski sevgilinin *doğum gününü hatırlatmak için kendi doğum gününde mesaj atması. bu şekilde de gerçekleşebilecek hadise.
  • eğer bırakılan taraf sizseniz, en usturuplu tepkinin cevap vermemek oldugu, doğum gününüzün daha bi eğleceli geçmesini sağlayacak olay.
  • tebessüm yaratan eylemler kümesinin nacizane bir elemanıdır.
  • eğer doğum günü aynı zamanda sevgililer günüyse daha da bir garip hissettirecek durum.
  • eski sevgilinin hayatınızdan tamamen çıkmış olması, bir zamanlar beraber olduğunuz ve o insana değer verdiğiniz gerçeğini değiştirmeyeceği için gayet normal ve insani bir durumdur. "eski" olanlardan nefret etmek gerekmez, sonunda unutulmamış bir gün var ortada, hiç bir gizli saklı anlama gelmez bence mesaj filan...
hesabın var mı? giriş yap