• iyi vakit geçiriyoruz hadi evlenelim diyerek seni sevmeyen biriyle evlendiysen aptalsın. evlenince seni sevecek sandıysan daha büyük aptalsın.
  • muhtemelen hikâyedeki kadının aynısını ben de olacağım.
    herkes sevdiği ile evlenmiyor. acımasız bir durum ama maalesef bu böyle.
    anlık mutluluklara kapılıp gidiyoruz hepimiz.
    düğün güzel, gelinlik giymek güzel ama sadece güzel. yanındaki adam mı? ona diyecek söz yok işte.

    o da mutludur herhalde yersen.
  • kimse büyük konuşup yazar arkadaşa akıl vermesin bence. bu kalp öyle bir orosbu ruhlu ki kilitlendimi boku yiyorsun. kendini kandırıp türlü türlü bahaneler ile avutuyorsun.

    çok geçmiş olsun kardeşim inşallah tez zamanda düşündüklerin ya da iç sıkıntın yanlış çıkar.

    lütfen güzel sevenler üzülmesin allahım, bu gece sana dua edeceğim
  • o kadar korkunç ki gerçekten okurken irkildim.
    allah kimseyi böyle bir evlilik yapmak zorunda bırakmasın gerçekten insanın kendisine ve karşısındakine yapacağı en büyük saygısızlık. insanlar keşke evlenmek için evlenmeseler veya yeterince tanıyarak gerçekten emin olduktan sonra evlenseler. o kadar basitleştirildi ki artık.
  • haydaaa. biz bekarlar da evliler her gün s*kişiyor sanıyorduk be azizim. :/
  • dışarıdan yorum yapmak kolay olabilir ama ilk günlerde yeni hayatına adapte olmakta zorlanıyor ya da kendi içinde bazı korkular yaşıyor olabilir. anlayışlı olmaya çalış fakat seni sevmediği hissiyatından kurtulamıyorsan çok zorlamamak daha doğrusu olacaktır.

    “divorce isn't such a tragedy. a tragedy's staying in an unhappy marriage, teaching your children the wrong things about love. nobody ever died of divorce.”
    ? jennifer weiner, fly away home
  • nedeni basit. başlık sahibinin entrysinde bir cümlede mevcut.
    "ne yaptıysam ona kendimi sevdiremedim"
    birine kendini sevdirmek ne kadar saçma ve egoist bir tutum. sevgi çaba gösterilerek oluşturulacak bir şey değil, anlayın artık şunu. siz seviyor ve istiyorsunuz diye davranışlarınızla, ittirmeyle kaktırmayla karşınızdaki kişi sizi sevmez, sevemez..
    neden evlendi o halde diyebilirsiniz. bunun cevabını o kadına soracaksınız. zayıf bir anına denk gelir, yanında olmuşunuzdur, hayattan umudunu kesmiştir gibi onlarca sebep var.
    ama başlıca sorun sizsiniz. sizi yeterince sevmeyen birini "ikna" ederek birlikte olursanız onun yalnızca "tahammül" ettiği kişi olursunuz. tahammül ile süren ilişki uzun zaman yürümez. o dursa, siz birgün mutsuz olur ve gidersiniz.
    ilişkiler fayda + haz temeline dayanmak zorunda.
  • zor durum gerçekten. dışardan söylemesi kolay da ben olsam bu işi çok uzatmam, arkadaşım. zararın neresinden dönersen kârdır.
  • arkadaşım belki öyle değildir. evlendikten sonra böyle düşünmeye başladıysan belki adapte olmakta sorun yaşıyor olabilir ne bilim belki bir dönemden geçiyordur. ya da başka bir sorun vardır senden uzaklaştıran dikkatini başka bir şeye vermiştir. adam akıllı konuştun mu ne hissettiğini söyledin mi. söylemediysen bir an önce belirsizliği kaldır ne olacaksa olur. belki hiç öyle bişey yok. bu şekilde kurmaktan iyidir.
  • evlilik konusunda pek bilgi sahibim olduğu söylenemez ama gözlemlediğim kadarıyla yeni evlenen insanlarda ani duygu ve davranış değişimi olabiliyor. cıvıl cıvıl neşeli insanlar suskunlaşabilir,zeki insanlar aptallaşabilir sonuçta hayatını tamamen etkileyecek bir karara imza atıp yeni bir yola girmişsiniz.

    bence kendisi bizzat söylemediği müddetçe kalbinde böyle şüpheleri ya barındırma ya kendisine sor.
hesabın var mı? giriş yap