• bence o otelin sahibine " ben de, lutfen annenizden kızlık belgesi istiyorum yoksa burada kalmam " demeli.
  • 12 eylül 1980 sonrası , sıkıyönetim ilan edilmiş, gece sokağa çıkma yasağı konmuş iken ,yasağın başlamasına 10 dakika kala anadolunun bir ilinden ankaraya gelen yaşlıca çift, bir taksiye binerek yasak başlamadan bir kaç dakika önce otele giderler.erkek resepsiyona gider yer sorar.iki kişilik bir oda kalmıştır.adam sevinir .resepsiyon memuru evlilik cüzdanı sorar.
    adam aranır,bulamaz.bir köşede duran karısına sorar.olumsuz cevap alır.aceleyle yanlarına almamışlardır.memur,olmaz der.sıkıyönetim izin vermiyor,alamam sizi...adam yalvar yakar,başka otele gidecek imkânı da kalmamış..karısı da çirkin mi çirkin bir kadın.memura der ki : " yav şu kadına bak bir ,sen olsan böyle bir karıyla yatar mısın ?" memur ,kenarda duran kadına bakar " haklısın ,al anahtarı" der ve çifti kabul eder.

    bu olayı bizzat yaşayandan dinledim...
  • genellikle ucuz yollu otellerdir. özellikle gençten bir çift geldiğinde, tek amaçlarının iki-üç saatlik bir yatak sohbeti olduğunu varsayan otelciler tarafından geliştirilmiş bir yöntemdir evlilik cüzdanı sormak. yoksa hilton'da böyle bir belge arayan resepsiyonistin işine anında son verilir.

    - iki kişilik bir oda istiyoruz.
    + evlilik cüzdanınız var mı beyefendi?
    - haa var. senin gibi bir lavuk görürsem götüne sokmak için getirmiştim. nasıl olsun? tırtıllı iyi mi?
  • kimi oteller bunu fuhuşa gelenlerden daha fazla para kopartmak için yapar.
    bu sayede bir tane iki kişilik oda yerine iki tane tek kişilik oda vererek daha fazla para kazanacaklardır.
  • (bkz: anayurt oteli)
  • bes yildizdan daha az yildiza sahip olan ya da yildizi olmayan otellerdir. bes yildizli otellerde evlilik cuzdani sorulmaz. *
  • tespitlerime gore istanbul daki turistik bolgelerde konuslanmis pansiyonlarda* asla sorulmaz evlilik cuzdani. musteri konsepti cogunlukla turistlerden olusuyor , onlar da zaten evlenmeden falan evel backpacker olup dunyayi dolaniyor, oyle bir cuzdanlari olmadigi su getirmez bir gercek. bu pansiyonlara yolu dusen 3-5 turk gencinden de bu tur bir belge istemeyeceklerinden eminim. ucuza 3-5 saatlik yatak mi ariyorsunuz, buyrun sultanahmete bir pansiyona diyorum*
  • otel anahtarı verip para kesmekten başka hiçbir işe yaramamaları neticesinde canları sıkılan ve yeni arayışlar içine giren otelcilerdir.
    arkadaşlarına, tanıdıklarına kapılarını sonuna kadar açıp o oteli futuş yuvasına çevirmeleri bir yana, otele bir gecelik gelen mahsum ama bir o kadar da sekse düşkün çiftleri kovalarcasına evlilik cüzdanı sorması hobileridir. acaba ne yapsamda ilgi çeksem, ne yapsam da kıllık gıcıklık yaratsam gibi trı vırı işlerle uğraşmayı kendilerine görev edinmişlerdir.
    çiftler cüzdan istendiği andan itibaren erkek içinden "seninde amına koyayım evlilik cüzdanınında" demekten kendini alıkoyamaz.
    fakat o otel o çevrede bulunan tek otel değildir. mutlaka birinden biri kabul edecektir bu çiftleri ve etmiştirde.
  • (bkz: paris hilton)
hesabın var mı? giriş yap