• bilinen uzayın zaten büzüşük şeklinde olduğunu bazı teorisyenler ortaya atsa da hollywood vari açıklanırsa eğer universe multiverse içerisinde eğer ki ancak bir kapı oluşması dahilinde paralelindeki evrende aynı sayılan noktada olur, kapı; velhasım kelam eğer kat kat yerin altı ya da okyanusun dibi ise belirtilmiş saatin olasılıklar dahilinde noktasında, belirtilmiş ise aynı bokun laciverti, belertilmemiş ise sadece fiziki olarak kısmen benzemesiyle ortaya çıkar. nitekim bunlar her saat saniye değişseler ve birçoğu açılıp birleşmemek üzere gelişseler de, kendisi zaman kavramı gibi olup üç açıyla açıklanabilir.

    bir evrenden diğerine zıplamak bu büzüşen evrenlerin birbiriyle yan yana durmaması, farklı gerçekliklerde olduğu söylenerek açıklanabilir. büzüştüğü için bi sınırı olmayan iki tane büyük evrenden bahsedilirse, pretty much bu nokta yakalanır. gibi geliyor bana

    (bkz: 4d)
    (bkz: 5d)
  • çoklu evrenlerden bahsedilirken hep köpük örneği kullanılır.

    köpüğün içinde de dışarıdaki havanın aynısı var, belki evrenin dışında da içindekilerle aynı şeyler vardır, bilemeyiz.

    paralel evren olayında da bizim farklı yaptıklarımız yeni bir evren oluşturmuyor, o evrenler zaten var. yani bizim yaptıklarımız farklı bir evrenin oluşmasının sebebi değil, sonucu.

    sonsuz sayıda evren mevcut paralel evren teorisine göre, bu da sonsuz ihtimal demek, bu evrenlerden birisinde ben şu anda tamı tamına bu yazdıklarımın aynısını yazıyorken, bir diğerinde beşiktaşlıları trollüyor olabilirim *
  • (bkz: esir)(bkz: esîr)
  • evrenin yapsına baktığımızda %74 oranında kara enerji, %22 oranında kara madde, %3.5 oranında galaksiler arası gazlar yani bildiğimiz atomlar ve %0,5 oranında da yine bildiğimiz maddelerden oluşmuş yıldızlar, gezegenler, insanlar, ayakkabı çekeceği, triger kayışı gibi maddeleri görüyoruz.

    kara enerji ve kara madde konusunda daha bilinmeyen çok şey var. paralel evrenler şu an var mı yok mu bilemeyiz ama paralel evrenlerin dışında farklı fikirlerde var. mesela içinde bulunduğumuz evren bir kara değilin içi olabilir ve o kara delikte başka bir evrenin içinde olabilir gibi. aynı anda farklı evrenler ya da bir biri içine geçmiş kara deliklerde var olan evrenler.

    içinde bulunduğumuz evrenin bir kara deliğin içinde bulunan bir evren olması çok da mantıksız değil. içinde bulunduğumuz evren devamlı genişlemekte. kara delikler de içlerine parçacıkların girmesi ile büyür. belki de içinde bulunduğumuz evrenin genişlemesinin sebebi budur. belki de büyük patlama çok büyük kütleli bir yıldızın içine çökerek kara deliğe dönüşüp büyümesidir.

    aslında bunların içinden en fazla beyin yakan kısmı hologram evren fikridir. bu evrende gördüğümüz her şey uzaktaki ince iki boyutlu bir yüzeye depolanmış bilginin yansıması olabilir. bu fikir de yine kara deliklerden geliyor. belki kara deliğin içine düşmüş bir maddenin bilgisi o kara deliğin yüzenine kopyalanıp depolanmış olabilir. aynı bilgisayarlarda olduğu gibi. belki de kara deliğin içine düşmüş asıl üç boyutlu bir maddenin sadece iki boyutlu yansıması olabiliriz.

    kozmos'un kumaşını anlamada kara delikler kilit bir rol oynuyor. biri ya da birileri ya da bir olay bizi bu kozmos'un içine attı. ya öğreneceğiz ya da hiç bir zaman neden burada olduğumuzu öğrenmemize fırsat verilmeyecek. bir şeyin özemsiz bir parçası da olabiliriz önemli bir parçası da olabiliriz. sonuçta içinde bulunduğumuz bu boyutta bilim insanlığın en büyük ışığı olacak.
  • kadın anam saklama kabı içinde tezgah altındaki dolapdalar evrenlerin hepsi
  • (bkz: iğrenç şakalar)
    evren'in arası değil de sonunda "n" vardır.
    deniz'in ise ortasında "n" vardır.
  • olası diğer evrenler yanyana veya aralarında bir sınır varmış gibi bitişik durmak zorunda değil, içiçe geçmiş sonsuz sayıda evrenler kümesinin tam ortasında yaşıyor olabiliriz, içiçe geçmiş sonsuz evrenlerin biraraya gelerek ancak oluşturabildiği sonsuz ihtimaller deryâsının ortaya çıkarabildiği yaşam formları olabiliriz.

    iyice şişirilmiş iki balon düşünelim, bu balonları patlatmadan içiçe geçirebildiğimizi varsayalım, sonra bu balonlardan milyarlarcasını aynı şekilde birbirine geçirelim, tam olarak böyle bir durum söz konusu olabilir(sanrısal algıların kaygısal düzlemdeki izdüşümleri gibi oldu).yani biri bitmeden diğeri başlayamaz gibi bir durum söz konusu olmadığı için sınır veya "ara madde" aramanın manâsı yoktur.

    edit:imla
  • cok kurcalamamak lazim.ınsaoglu neyi keşfetse agzına s..a gibi bir problemi var.o yuzden bazen bilinmezlik güzel oluyor.
hesabın var mı? giriş yap