• eyüp lisesi'nin 2005-2006 eğitim-öğretim yılından itibaren aldığı yeni isimdir. ilk mezunlarını 2009 yılında vermiş, ikincilerini de 18 haziran 2010 cuma günü verecektir.

    bu yıl rami atatürk lisesi'nin (artık o da anadolu lisesi oldu gerçi) üniversite giriş sınavlarındaki (bkz: lys) eyüp birinciliğini muhtemelen elinden alacak okuldur.

    http://eyupanadolulisesi.meb.k12.tr/ adresinde de güncel bir web sayfası mevcuttur.
  • 2011 yılında mezun çıktığım, anılarımın hala çok taze olduğu canım lisem.

    pierre loti altında bir okulda, halicin kıyısında okuyor olmak zaten ayrı bir şanstı, çocukluğumun vurdumduymazlığını, ergenliğimin karmaşıklığını o cilalı sıralarda bıraktım.

    çok büyük dostlar kattı bu okul bana,
    çok değerli hocalarım oldu,
    hayatın belki de ben ve ailem için en zor olduğu bu dönemde hem maddi hem manevi ayakta tuttu buradaki değerli insanlar beni. sadiye hocam, aynur hocam, bir idol olan metin hocam, toprağı bol olsun kazım hocam.

    hayatımı sahte kahkahalarım arasına gömüp attığım yıllardı, unutmak en büyük eğlencemdi, kapısından içeri girdiğim an artık ben olmazdım sınıftaki, başka biriydi sıralardaki. her çıkış zili buruktu o yüzden, hiç çıkmak istemezdim bile. insanlar beni anlayamazdı, anlatmak için pek çaba da sarf etmezdim açıkçası. gelişine sohbetler, kaynağı belirsiz kıkırdamalar güzel maskelerdi beni, işte bu yüzden en büyük sığınağım da o yeşil demir kapıdan içeriydi.

    çok muzurdum, çok laubaliydim.

    bir ben bıraktım o bahçede, saklandığım yerlerde bıraktım sakladıklarımı da. kendime söz verdim giderken, her şeyi farklı yapacaksın, artık gizlenmeyeceksin diye.
    yapabildim mi?

    cevabı bana kalsın...

    ama iyidir eyüp lisesi, samimidir. dönüp bakınca gözü yaşlı yazarsınız anıları.hepsi gri tonlarında canlanır gözünüzde. renkleri ise koca bir mazi o çabucak geçen geçmişte.
hesabın var mı? giriş yap