• artık gerçekten katlanamayacağımız bir noktaya gelen durum.

    ülkedeki fakirler de alabilsin diye tüm ürünlerde önce gramaj düşüklüğüne gidildi yetmedi içerikleri maliyeti düşürecek şekilde kalitesizleştirildi ve sonunda istediğimiz kalitede bir ürün bulamayacak noktaya geldik.

    kardeşim artık şu ürünlerin kalitesini düşürmeyin! magnum 50 lira olması gerekiyorsa 50 lira olsun. benim imkanım varsa 50 lira verip alabileyim, imkanı olmayan da almasın. ama 50 lira verdiğimde de 3-5 sene önce yediğim kalitede yiyebileyim. magnum sadece bir örnek. sebzeden meyveye kadar neredeyse her üründe inanılmaz bir kalite düşüşü var. neden fakirler alamıyor diye biz de kalitesiz ürünlere maruz kalıyoruz.

    bu konuda bakanlığın gıdalarda katı sınırlar koyması gerekiyor. ben artık fakirler de alabilsin diye, yıllardır tüketmeye alışkın olduğum ürünlerin kalitesinin düşmesini istemiyorum.
  • uzun zamandır canımı bezdiren durumdur.
    eğer o fakir yiyemeyecekse yemesin; kendi tercihlerinin sonucuna kendisi katlanmak zorunda. ben neden onun fakirliğinin ve tercihlerinin sonucuna katlanmak zorundayım?

    mercedes, herkes alabilsin diye kalitesinden taviz veriyor mu?

    t: "cehaletin ve fakirliğin benim yaşamımı etkiliyor" dedirten durum.

    edit:
    1. mercedes'e takılanlara not: sadece örnek olarak verdim. şöyle diyeyim; sendeki x marka çikolata, isviçre'de daha farklı içerik ile satılıyor. neden mi? buradaki fakirler çikolata yediğini zannetsin diye.

    2. #157047047 bu ülkenin fakir edebiyatı bitmez aq. eski türk filmlerindeki "beyin yıkama" faaliyetinin sonuçlarını ve zararlarını hala yaşıyoruz.
  • ayranlarda yogurt orani azaltilmis gibi.

    edit: zaten yogurttan yapmiyorlarmis.
  • bu ülkedeki insanların bencillik seviyelerini ortaya çıkaran bir düşünce. ben ailesinden bu yaşa kadar hiçbir destek görmemiş birisiyim. 4 abim zaten babamdan çok az şey miras kalmışken benim hakkımı da benim daha aklım bu tür şeyleri kesmezken yemişler. çalışmak zorunda olduğumu, çalışmazsam aç kalacağımı idrak ettiğimde henüz 15 yaşındaydım. hiç istemeyerek liseyi bırakmak zorunda kaldım. kimin yanında işe girsem çocuk olduğum için sürekli üç beş kuruş karşılığında tüm emeklerim sömürüldü. abileri tarafından kandırılmış birisi olarak dışardaki insanların bu yaptıkları çok ağrıma gitmedi ama salak yerine konmak hep benden biraz eksiltti, özsaygım azaldı.

    2015'te askerliğe gittiğimde cebimde 700 lira vardı. 12 ay askerde bulunduğum sürede abimler bir kez olsun para göndermediler. bunu da sineye çektik. döndüğümde elinde bir mesleği olmayan, aklında bir şey olmayan, yanında birisi bulunmayan birisiydim.

    şimdilerde zorlansam da kirasını ödeyerek yaşadığım bir evim ve canımı dişime takarak bir noktaya gelebildiğim bir firmaya ait iş arabam var. kaliteli şeyleri almayı ben de isterdim ancak şu anki ortamda bile zorlanıyorum. herkes sizin gibi güllük gülistanlık yaşamıyor. marketteki şeyler şu anda bile pahalı. siz de burada gelmiş fakirler alamazsa alamasınlar diyorsunuz. ben sözlükten tanıştığım çaylak bir kızla buluşurken ödeyeceğim hesabı düşünmekten uyuyamıyorum bile.
  • gerçekten zengin olanların sorun olarak dahi bilmediği durumdur. o zaman siz de fakirsiniz ki aynı segmentte ürüne talipsiniz, siz sadece çizginin bir tık daha üstündesiniz.

    edit: insanları hakir görmelerinden nefret ettiğim insanların tespit adı altında egolarını tatmin etmelerinden hoşlanmam.

    edit2: linç ediliyorum.
  • madem zenginsin git yurt dışından yap alış verişini fakirlerin alış veriş yaptığı yerden yapma.
  • fakirler ülkeyi el birliğiyle daha da fakirleştirdikçe kapitalizm de onlara oynamaya devam ediyor. böyle olunca kaliteli malı parasıyla bile edinemez hale geliyorsun.
  • şirketler "ürün kaliteli olsun, gerekirse satamayalım" diye üretmezler. ne kadar geniş kitleye ulaşırsa o kadar hayatta kalırlar. ülke topyekün fakirleştiyse şirketler de buna göre pozisyon almak zorunda. ülkenin fakirleşmesi kimin suçuysa git ona ağla.

    ayrıca zenginlik-fakirlik ölçüsü "kaliteli magnum" olan adam da konuşmasın fazla. paran varsa bir ton kaliteli dondurmacı var. onlardan ye. onlara paran yetmiyorsa veya yaşadığın lokasyonda bulamıyorsan sen de fakirsindir.
  • aşırı doğru bir tespit. geçenlerde bir mahalleye yolumuz düştü. kardeşim bebek bezi almayı unutmuş. prima kullanıyorlar. kesinlikle çok fark ediyormuş, çocuk diğerlerinde rahatsız oluyormuş kardeşimin söylediğine göre. 7 8 market gezmişimdir, prima yoktu. nasıl olmaz abi diyorum, çok pahalı diyor. ya arkadaş parasıyla değil mi alacam sana ne lan pahalıysa pahalı yani sana mı düştü alıcıyı düşünmek. da işte millet almayınca demek ki...
hesabın var mı? giriş yap