• covid-19 tedavisinde kullanılan bir ilaç. virüse yakalanan bir dostuma vermişler, 22 gün boyunca da karantinada kalacakmış. etkilerini tam öğrenince editlerim.

    edit: ailesine de bulaşmıştı ama hepsi iyileşti 3 hafta falan oldu hatta. ilacın etkisini sorduğumda "kullanmasak daha iyi olur muydu diye düşünüyoruz" dedi. ilacı aldıktan sonra 2 saat içerisinde vücutta gariplikler hissediyorsun diyor. kimyasalların savaştığını anlıyorsun diye anlatmaya çalıştı. yorgun ve halsiz hissetmeyi artırdığını söylüyor. yine de ilaç kullanmak mı kullanmamak mı sorusunun cevabını kendi de verebilmiş değil..

    bu arada hastalık boyunca şiddetli baş ağrısı ve tat almama ve koku almama olduğundan bahsetti. "ağzımda sarımsak çiğnedim tadını almadım" demişti. bunlar da hastalığın getirdikleriydi, hepsi geçmiş.
  • neutec firmasına ait favipravir etken maddeli covid 19 tedavisinde kullanılması önerilen ilaçtır. bize tanı aldıgımızın 4. hastalıgın (semptomların) 7. günü getirilmiştir. işte bu yüzden evde kal yoksa doğal seleksiyon is coming. ama maalesef sokakta boş boş gezen gerzekler yüzünden evinde oturan zorunlu haller dışında dokağa çıkmayanlar da hastalanıyor.
  • pozitif olmamla beraber bu ilaçla tanıştım şuan hiç kullanmadım yani etkisi ağır diyorlar ama bilmiyorum. kullanırsam editlerim. of ya neden hep benim başıma geliyor umarım bir şey olmaz korkuyorum
  • filyasyon ekibi tarafından getirilen yan etkileri cok ağır olan içmesem daha iyi olur sanki diye düşündüğüm ilaç. ben bunu içmeden önce daha iyi hissediyordum
  • covid19 tedavisinde kullanılan japon üretimi favipiravir adlı ilacın yerli üretimi.

    test sonucumun pozitif olduğunu öğrenmemle birlikte filyasyon ekibi tarafından getirildi fakat yan etkileri nedeniyle kullanıp kullanmamak arasında tereddütte kaldım. ilk gün sabah 8, akşam 8. sonraki 4 gün üçer tane almam gerektiği yazıyor. eğer kullanırsam gün gün editlerim.

    1. gün: sabah 8, akşam 8 aldım. hastalığın etkisinden mi ilacın etkisinden mi bilmiyorum sürekli bir üşüme hissi var. bunun dışında hafif sersemlik ve uyku hali dışında bir yan etki yaşamadım.

    2. gün: herhangi bir yan etki yok.

    3. gün: ilacın etkisi mi virüsün etkisi mi bilmiyorum sürekli bir halsizlik söz konusu.

    4. ve 5. günlerde de bir değişiklik olmadı.
    tamamını kullandım. aşırı bir yan etkisi oldu diyemem. ilaçlar sonrasında bel ağrısı hariç bir semptom kalmadı. tat ve koku kaybı hiç yaşamdım belki ilaçların sayesinde olabilir.
  • filyasyon ekibinin verdiği hap. testim negatif çıkmıştı ama temaslıyım diye banada verdiler. bir hafta sonra sırtta feci bir ağırı başladı. ateşim 39 dereceye çıkınca ilacı sabah akşam sekiz sekiz attım. acayip rahatlatti diyebilirim. ama kardeşime daha sonra gelen ekip favircovir isimli ilaçtan verdiler. favimol a göre cok ağırdı ve mide bulantısı yaptı. direk bıraktık. umarım kimse bu hastalığa yakalanmaz.
  • favipiravir etken maddesidir. aylardır bu ilacı servis ve yoğun bakımımızda covid nedeniyle takip ettiğimiz hastalara vermekteyiz. 9 ekim'de eşimle birlikte pozitif geldik biz de kullandık.
    kan sulandırıcı mevzuunda ise şunu diyeceğim.
    coronavirus adlı arkadaş, mekanizmasını tam hatırlamıyorum ama bir şekilde yaygın damar içi pıhtılaşmaya yol açabiliyor, bu ilacın yan etkilerinden değil, virüsün bir etkisi. birçok hasta covid atlatıp kalp damarlarının tıkanması, akciğer damarlarının tıkanması, beyinde damar içi tıkanıklık sebebiyle oluşan şikayetlerle geldi. batıcı göğüs ağrısı, kalp krizi, inme felç bu bahsettiğim şeyler. bunları engellemek için de cilt altı enjeksiyon yoluyla yapılan enoksaparin aktif maddeli clexane-oksapar-enox gibi ilaçları yine servis ve yoğun bakımımızda covid nedeniyle takip ettiğimiz hastalara veriyoruz verdik, eşimle kendim hala kullanıyoruz.

    edith piaf: hastalığı ben de eşim de atlattık. eşimde bulgu kalmadı. bende astım olduğundan mütevelli aralıklı, eforla olan nefes darlığı sekel kaldı. bu bilgiden sonra, ilaç hakkında yazdığım girdiden sonra gelen 15-20 mesaja toplu olarak cevap vermek istedim.
    biz eşimle hastanede doktoruz, haliyle işe ne zaman başlayacağımız, ne zamana kadar evde kalmamız gerektiği, ne zaman servise yatmamız gerekebileceği hususları, çalışan personel olduğumuz için önem arz ediyor olacak ki, bize akciğer tomografisi (düşük doz toraks bt) çektirildi. eşimde bulgu yoktu, benim akciğerlerimde tutulum vardı.
    haliyle, antikoagülan kullanımı gerekmekte idi. ben de oksapar 4000u, günde 1kez, 14 gün kullandım. antikoagülan-antiagregan nedir, bildiğimiz ilaçlar hangileridir aşağıda açıklamaya çalıştım.
    covıd dediğimiz hastalık, bir şekilde damar içi pıhtılaşma yapıyor demiştim.bunun önlenmesi için antiagregan sınıfı ilaçlar etkili görülmemiş. klinik çalışmalarda antikoagülan ilaçlar, bunların da subkütan (cilt altı) uygulanan formları daha etkili bulunmuş. hatta, bunlar içinde de, muhtevası "enoksaparin" olan ilaçların, "bemiparin" ihtiva eden ilaçlara daha üstün olduğu görülmüş. bunlar da clexan, enox ve oksapar piyasa adları ile satılan, reçete edilen ilaçlar.
    fakat, akciğer tutulumu olması da her zaman antikoagülan kullanımı gerektirmiyor. zaten sürekli guideline (rehber) değişiyor, son durum bu en azından. hastadan alınan birtakım kan tetkiklerinden bazı değerlerin durumuna göre antikoagülan ihtiyacı, dozu, pozolojisi belirleniyor.

    birçok insan test yaptırdıktan sonra evine yollanıyor, sonucu pozitif gelince favipiravir/hidroksiklorokin gibi ilaçlar evlerine bırakılıyor. birçoğuna kan tetkiki, akciğer tomografisi çekilmiyor. bilmiyorum, belki de biz üniversite hastanesi olduğumuz için, hastalarda en ufak detayı atlama "lüksüne" sahip olmadığımız için "over-diagnosis`:kusura bakmayın gerçekten, bunun tam türkçesini bilmiyorum.`" yapıyoruz. azıcık hızlı soluyan, bir tanecik bile olsa ek hastalığı olan, ufacık ateş çıkaran her hastaya bt, kan tetkikleri görüyoruz.
    bu yüzden insanlar sürekli soruyor, kan vermeli miyiz, bt çektirmeli miyiz diye. inanın ben de bilmiyorum.

    (kan sulandırıcı olarak bilinen ilaçlar 2 sınıftır, antikoagülanlar kandaki pıhtılaşma faktörleri denen birtakım proteinleri durdurur. antiagreganlar ise kandaki platelet/trombosit olarak bilinen, kan pulcuğu da denen hücreleri çeşitli yollarla inhibe eder. antikoagülanlar; ağızdan ya da ciltaltı olarak uygulanır. sağdan soldan, teyzemizden annemizden babaannemizden dedemizden biliyor olabileceğimiz xarelto, lixiana, eliquis, pradaxa gibi tabletler ve clexan, enox, oksapar, hibor gibi iğnelerdir. antiagreganlar ise, yine bu kişilerden biliyor olabileceğimiz coraspin, ecopirin, aspirin, plavix, pletal gibi tabletlerdir.)
  • covid 19 tedavisinde kullanılan ilaçlardan biri. kullanıldıktan sonra vücudunuzda başlayan büyük savaşı hissetmemeniz imkansız. yoruyor insanı bitkin düşüyorsunuz. faydası olacak mı ilerleyen günlerde göreceğiz.
  • 5 ekim tarihinden 10 ekim tarihine kadar kulllandığım ilaç. 5 ekim de test yapıldıktan hemen sonra içmeye başladım. zaten sonrasında test sonucum da pozitif çıktı. ilacın korkulacak veya tereddüt edilecek bir ilaç olduğunu düşünmüyorum. evet sersemlik ve uyku yapıyor ama ben zaten yataktan çıkamayacak kadar hastaydım o yüzden çok yorgun olmamın sebebi coronaydı yine. sadece 5 gün içinde çok ilaç içtiğiniz için mide veya bağırsak problemi yaşarsınız diye düşünüyorum. her insanın bünyesi farklıdır tabii ama korkulacak olan ilaçlar değil corona virüs olduğunu düşünüyorum. prospektüsünde influenza tipi virüslerin neden olduğu enfeksiyonlarda, diğer influenza virüs enfeksiyonlarına karşı kullanılan ilaçların yetersiz veya etkisiz kaldığı durumlarda kullanılır yazıyor.
    yanında da plaquenil adlı bir ilaç daha içtim.
    bu ilaçlar olmasaydı iyileşme sürem çok uzardı diye düşünüyorum. beni 5 gün içinde ayağa kaldırdı.
  • babam bu ilacı kullandığından beri aşırı halsiz, algıları kapandı. yataktan tek başına kalkmıyor, yürüyemiyor, sürekli uyuyor. bunlar ilacın yan etkisi olabilir mi? 2.günü bugün. kullanan, bilen arkadaşlardan bilgi rica ediyorum lütfen.

    edit :bu ilacı asla aslaa kullanmayın. asla. benim dağ gibi babam elden ayaktan düştü bu ilaçtan sonra. asla içmeyin.

    edit 2: annem de pozitif çıktı. ilaç annemde aynı etkiyi yaratmadı. yanlış bilgi vermek istemem. doktorlar hastalığın seyri olduğunu söylüyor babam kronik hasta olduğu için.
hesabın var mı? giriş yap