• karakter sınırı nedeniyle başlık biraz düşük oldu. idare edelim lütfen. aşağıdaki linkten de görüleceği üzere bu yıl 22.619 fen lisesi mezunundan sadece 12.406 öğrenci yerleşebilmiş. 2009'da bu oran %68 civarı imiş. daha detaylı araştırma yapmadım ama ülkenin en başarılı liselerinin hali buysa durum gerçekten vahim.

    2017

    2009
  • türkiye istatistik kurumu (tuik)'in açıkladığı rakamlara göre kentlerde işsizlik oranının %11 olmasıdır.

    aynı durum kırsal kesimde %5,6'dır.
  • (bkz: üniveriste)
  • (bkz: geri kalanların okumayı hiç sökememesi)**

    doğal olarak başlık düzeltildi, ilk hali "üniveriste" olarak açılmıştı.
  • geriye kalan %45lik kısım ise büyük ihtimal tercih yapmamıştır. bunlardan biri de benim sevgili kuzenim. çocuk tıp istiyor. diş hekimliği, eczacılık yaz diyen oldu, yazmadı. tekrar şansını denemek istedi. çok da şey yapmayın yani.
  • üniver işte. çok da şey etmemek lazım.

    (bkz: üniversite)
  • fen liselerindeki egitim kalitesi nasil dustu bunu gostermek icin daha detayli veriye ihtiyacimiz var fakat bu veri asla halk ile paylasilmayacaktir.
    paylasilan da ilk 10bine girmeyen tekrar hazirlaniyor saviyla hukumsuz hale getirilecektir.

    sanirim fen lisesi cikisli olup onlisans okuyanlar da hobi icin okuyacak.
    hayir, bunu cidden merak ediyorum. neden ?
  • başlık açarken bile imla hatası yapanlara yazarlık vermek. yazık.

    adam daha doğru düzgün türkçe yazamıyor ama bu sitede yazar olmuş.
  • benim daha çok takıldığım istatistik, 2009'da düz liselerden 750bin kişi ösys başvurusu yapmışken 2017'de bu sayının 550binde kalması. bir de imam hatipler var tabi. 2009'da 56bin imam hatip başvurusu varken 2017'de 220 bin olmuş. ne oldu yani şimdi bazı düz liseler imam hatipe mi dönüştürüldü?
  • dönemiyle ve ortaya çıkma nedenleriyle birlikte değerlendirilmesi gereken orandır.

    öncelikle, mezun olduğum dönem için konuşacağım. iyi bir fen lisesi mezunu olan adamın derdi, herhangi bir üniversitenin herhangi bir bölümüne yerleşmek değildir. 2009 yılında, döneminin iyi fen liselerinden birinden mezun oldum. o sene yerleşmeyen, tercih yapmayan çok arkadaşım oldu. neden mi? çünkü boğaziçi elektrik-elektronik değil de odtü tutuyordu ve onu istemiyordu. istediği tıp fakültesi değil de sevmediği bir şehirdeki tıp fakültesi ya da diş hekimliği tutuyordu. hepsinin benzer gerekçeleri vardı. peki ne yaptılar? o sene istemedikleri yeri tercih etmek yerine, kazanabileceklerini bildikleri hedefleri için bir sene daha beklediler. sonunda da gerçekten hedefledikleri yerlere yerleştiler.

    yine de şüphesiz ki ükemizdeki eğitim sisteminin hali içler acısı. fen liselerinin seviyesi bile giderek düşüyor. bizim zamanımızda da 10 yıl var öncesine göre durum kötüydü, ama şimdiki ile kıyaslanamaz. son yıllarda gözle görülür bir gerileme mevcut. artık her yere açılan fen liseleri ve seçiciliği olmayan, binlerce birincisi olan teog sınavı yüzünden fen liselerinin kalitesi tamamen bitmek üzere. şu anda dandik bir ilçenin yepyeni fen lisesinden, dediğim gerekçeler ile ilgisi olmaksızın üniversiteye yerleşemeden mezun olan adamlar olduğundan eminim ve böyle giderse tüm oran, böylelerinden oluşacak.
hesabın var mı? giriş yap