• gittiği yerin adaletle hükmedilmesi, medeniyet götürülmesi, yeni fethedilen yerdeki vatandaşları diğer topraklarındaki vatandaşlarından ayrım yapılmaması ve en önemlisi 100 yıl sonra o fethedilen topraklardaki insanları o fetheden ülkeyi özlemesi (örneğin bugün bir çok arap ve balkan milletleri osmanlıyı aramaktadırlar) fetihdir,

    hiç bir medeniyet götürülmeyen, hiç bir adalet gözetilmeyen, yalnızca sömürü odaklı olan toprağı girme ise işgadlir.

    (bkz: ırak)
    (bkz: afrika ülkeleri)
    (bkz: kızıldereliler)
  • halbuki liseye kadar netleşmiş olması gerekiyordu, biz yapınca fetih başkası yapınca işgal.
  • bana erken onlu yaşlarımı hatırlatan tespit.
    pek çoğumuz o zamanlar "ne güzel fethettik her yeri" diye sevinir, tarih derslerinde duraklama gerileme dönemi başlayınca üzülür, için için "bu millete demokrasi bol padişahlık geri gelsin" falan diye höykürürdük.

    neyse ki pek çoğumuz milli tarih dışında da kitaplar falan okuyup bu hezeyanlardan, bu ergenlik sivilcesi gibi ruhumuza yapışmış 3. sayfa tarih algısından kurtuldu. lakin ne yazıktır ki pek azımız ruha musallat bu hastalığın pençesinde kalarak aynı ruh haliyle siyasi basamakları tırmandı. zaten kendilerini şimdi tüm tv ve gazetelerde hergün izliyoruz çok şükür.

    büyüyün lan artık.
  • hakkinda fazla adnan oktar belgeseli izlemiş kişilerin açıklama yapmaya çalışması güldürmüştür.
  • belki de balkanlara arabistana hiç gitmeyen insanların, hatta gitmeyi birak gidenlere dahi rastgelmeyenlerin "balkanlar osmanlıyı özlüyomuş adfasdfffhxds" diye dalga geçenlerin farkı anlayamayacağı gruptur.

    ulan adamlara türküm dediğin zaman gözlerinin içi gülüyor. ama nerden bileceksiniz
  • bu gününün hümanist kafasıyla o günleri idrak etmeye çalışan sığır sürüleridir. o zamanlarda dünya zaten barış ve kardeşlik içinde birlik-beraberlik mesajları veriyordu, hatta meydanlarda el ele yürüyüşler falan da yapılıyordu. kılıçla gelen adama karşı güller falan uzatılıyormuş hatta, koklasın da kendinden geçsin diye.
  • aralarında kesin bir anlam ayrımı yoktur fakat fetih işgale nispeten olumlu anlamda kullanılır.ayrıca işgal bir yerin geçici olarak zorla gasp edilmiş olması anlamına da gelir.bu anlam farkını bilmeyenlerin başlıkta belirtilen tanımıdır.
  • lise tarih bilgisiyle yazılmış iddia.
  • olmayan kimseler.

    zira aralarında aslında pek bir fark yoktur. şöyle ki:

    senin milletin başka bir ülkeyi işgal ettiğinde bunun adına fetih dersin, başka bir millet senin ülkeni fethettiğinde adı işgal olur.

    durum bundan ibaret.

    tarih de ne ikiyüzlü bir bilimmiş, bu örnekle anlamış olduk.
hesabın var mı? giriş yap