• memleketin neresine baksan youtuber çıkıyor.
    şu avustralyalı çiftin yarısı hatta çeyreği kadar türkiyeye faydası olan iş yapmamışlardır.

    kültür turizm bakanı olsam direk kültür elçiliği verirdim bu sevimli arkadaşlara.
    bakanlık milyon dolarlar harcasa bu arkadaşlar gibi faydalı tanıtım yapamazlar.
    videoların altındaki yorumları okuyunca "bunlar harbiden benim yaşadığım ülkeye mi gelmek istiyor lan?" diye şüpheye düşüyorum. sanki paralel evrendeki güzel türkiyeyi dolaşıyorlar. gittikleri çoğu noktaya gittim, gördüm, kaldım.(o otel hariç) allahıma kendi gözümle bile bu kadar güzel gelmemişti. olm çok garip ya üstümüzde tanımlayamadığımız yaşadığından keyif alamama durumu var. elin oğlu yaşıyor mutlu oluyor, biz olamıyoruz. ne garip.
  • bir üstteki girdiye katılıyorum. bu youtuber çift türkiye'deki öyle güzel yerlerde tatil yapıp gezdi ki, üzüldüm açıkcası ben kendi ülkemin böyle tadını çıkaramadım diye. belki de bu arkadaşları takip etmemin sebeplerinden biri de buydu. türkiye'yi gezen yabancı youtube kanallarına ilgisi olan arkadaşlar için takip edebileceğiniz diğer kanallar: (bkz: way away) (bkz: kara and nate)
  • türkiye'yi bizden daha güzel gezdiklerini farkedip kıskandığım çift.. sabahları erkenden kalkıp güneşin doğuşunu izliyorlar (hangimiz uykusunu bölüp bunu yapıyor) akşamları da gittikleri heryerde günbatımının peşinde koşuyorlar..

    özellikle bölüm sonu finali çok güzel -> https://youtu.be/rs5r-bk9iha?t=844

    aynı yerleri gezip aynı tadı alamadıklarını söyleyenler için bir açıklama yapayım..

    türkler yabancı turistlere çok iyi davranıyor çünkü yabancı turistler çok güzel para harcıyor bu bir gerçek.. ancak aynı türkler yerli turiste aynı ilgiyi göstermiyor çünkü yerli turistler üçün beşin hesabını yaparak para harcıyor bu da ikinci gerçek..

    işte bu yüzden kendi topraklarımızda sürekli 2.sınıf muamele görüyoruz..
  • bugün tanıştığım çift. tabi çift olduğunu daha sonradan anladım. mnıskim, ah mnıskim diye diye izledim videolarını. lol. hehehe

    helal olsun ikisine ve chloe kardeşlerine. güzel reklam yaptılar. yorumlardaki yabancılar türkiye'ye yerleşmek istiyor, biz türkiye'yi böyle bilmezdik, türkiye dünyanın en güzel ülkesi vs diye yorumlar yapıyorlar, bizden biri de çıkıp siyasi olarak durumlardan her gün çıldırırsınız gelmeyin diyor. kendi ülkesine böyle köstek olan başka millet yoktur. turizm bakanlığı bile böylesini yapamazdı. yedikleri içtikleri bizim bildiğimiz gıdalar ama onlar kadar zevk alarak yemiyoruz. onlar kadar tadını çıkarmıyoruz. çok eğlenerek izledim tanıtımlarını. ülkedeyken ülkemi özledim ve canım deli gibi börek istiyor şuanda. belki rakı da. ama rakı olmuş 120 lira. euro değerinden bişey değil tabi 15 euro civarı. ne ki? umarım güzel ülkem hak ettiği değere kavuşur da biz olmasak da ilerde doğacak çocuklarımız tadını alırlar ülkenin. bizim tatil anlayışımız, sabah geç saatte uyan kahvaltı yap, denize gir güneşlen, sahilde bira hamburger yap, otele dön yıkan hazırlan, akşam yemeği ye, diskoya git eğlen, tepin, iç, gece 4'de otele dön, sabah geç saatte uyan kahvaltı yap, 50 liralık 2-3 saatlik turlara katıl, geri dön ve akşam için hazırlan, sahilde yürüyüş yap, istersen gece denize gir, balık tut, çapkınlık yap vs. vs. adamlar 6.30da kalkıyorlar lan. oradan oraya , oradan oraya bi durmadılar ben yoruldum burada. valla gece kalmalı tur oldukça iyiymiş. hiç denemedim ama yazdım bir kenara.

    izleyin tanıdığınız yabancılar varsa izlettirin. ikiniz de zevk alacaksınız ve acun firarda izliyormuş havasına gireceksiniz tatile gidemeyip.

    yorumlarda da destekleyin ki değeri düşen ülkemin değerini has vatandaşları olarak sizler yukarı taşıyın.
  • tesadüfen izlediğim, önce turizm bakanlığı destekliyor sandığım, daha sonra şirince’de şarap içmeleriyle bu fikrimden vazgectiğim youtuberlar.

    daha doğru dürüst lahmacun, döner yemediler sanki.
  • bugün denk geldiğim ve bütün türkiye videolarını izlediğim çok sempatik olan bir youtube sayfası.kültür,turizm bakanlığının kesinlikle kendilerine bütçe verip tekrar davet etmelerini doğu illerini ve kış turizmiyle ilgili videolar çektirmesi gerektiğini düşünüyorum.ayrıca o taksim de olan maraş dondurmacısı senin ta ananı sikeyim bir külah dondurmaya 25 tl alınırmı piçin evladı bitmediniz aq cahilleri hala turist kazıklıyorsunuz.
    ayrıca üçünüde ınstagram takip listeme aldım fotolar müthiş ekipmanlarını merak ediyorum.
  • youtube'da türkiye'yi mükemmel şekilde tanıtan bir vlog.
    o kadar güzel yerleri o kadar keyifle gezdiler ki...
    açıkcası gittikleri her yeri biliyordum ve gezmiştim. ülke güzel zaten yani hakkını filan yemiyoruz ama tahammül edemediğimiz bir şeyler var: kalabalık, kazıkçı esnaf, o.ç. taksiciler...
    o yüzden yıllardır ülkenin en sakin yerlerine gitmeye çalışıyoruz tatillerde.

    stephen ve jess vloğun sahipleri bir çift. türkiye gezisinin çoğu bölümünde abla chelo'da onlara eşlik etti.
    o kadar güzel ve doğru yerlere gidip o kadar güzel eğlendiler ki. videolarını seyrederken sırıtarak izledim.

    hatun güzel ve tatlı*, oğlan da çok temiz yüzlü. aksanları ve konuşmaları çok temiz. davranışları ve ilişkileri de çok seviyeli. yani vıcık vıcık konuşmuyorlar, saçma sapan şeyler yapmıyorlar dikkat çekmek için. çok samimi ve içtenler.

    avusturalyalı oldukları için çanakkale'yi es geçmediler. böylece çok az yabancı turistin geldiği çanakkale, ayvalık, cunda adası gibi yerleri de dolaştılar.
    çanakkale'den ayvalık'a gelirken truva otobüsü ile seyahat ettiler ve belki de bizim farkında olmadığımız bir şey söylediler:
    dünyadaki en iyi otobüs seyahati türkiye'de.

    istanbul'da gurme seyahati, turistik yerler derken bodrum, pamukkale, fethiye, kaş ve nihayet kapadokya.

    kapadokya bölümü baştan sona inanılmazdı.
    iki defa sabahın köründe kalkıp balonları çektiler.
    tekne turu, iki günlük istanbul ve pamukkale çekimleri de çok güzeldi.

    bu arada çekimler filan da enfes, kullandıkları müzikler çok güzel.
    sony a7 ile çekilmiş sanırım videolar.

    stephen'ın wooow turkey gerçekten woowww dediği pamukkale bölümü, jess'in kapadokya'da halı dükkanında ve balonları topluca gördüğünde kendinden geçmesi
    o kadar doğal ve içtendi ki...kültür bakanlığ'nın milyon dolar vererek yapamayacağı reklamı yaptılar.

    tabi şunu da kabul etmek lazım, kurdan dolayı her şey ama her şey çok ucuz geldi onlara. hem ucuz hem de kaliteli olunca ki videodan gördüğümüz kadarı ile çok iyi yerlerde kalıp genel olarak gayet güzel yerlerde yemek yediler.
    bu yüzden de memnuniyetleri ekstra artmış olabilir.

    sonuç olarak ülkeyi yeniden sevdirdiler. youtube'da da yabancılardan muhteşem yorumlar var. merak edenler, daha önce gelip çok beğendiklerini söyleyenler, yunanlıların biz türkiye'yi çok seviyoruz övgüleri...

    tüm videolarını izlemenizi tavsiye ederim ama zamanınız azsa kapadokya videosunu mutlaka izleyin:

    kapadokya

    vaktiniz varsa şunları da izleyin:

    istanbul gurme (türkçe altyazılı)

    istanbul 48 saat

    pamukkale

    tekne turu

    çanakkale ayvalık (türkçe altyazılı)
  • vize dönemim sırasında ders çalışmayıp 5dk mola diyerek bütün türkiye gezisini izlediğim youtube kanalı. şimdiye kadar duyduğum tek metro turizm şehirler arası otobüs yolculuğu övgüsü de bu tatlış kanala aittir.
  • yemek tercihleri felaket olan youtuberlar. insan gelmeden araştırır bir bodoslama dalmaz. doğru düzgün bir şey yemeden ayrıldılar resmen. teknede tavuk yemek nedir allasen. olta da mı bulamadınız?
hesabın var mı? giriş yap