• blaxploitation türü sinemanın ilk ünlü aktörlerinden biri. siyahi oyuncu 70lerin başında bu akım ile adım attığı sinema sektöründeki kariyerini aktör, yönetmen, senarist ve yapımcı olarak sürdürmüştür. blaxploitation furyasından kazandıklarıyla 70lerin ortasında po boy productions adını verdiği kendi yapım şirketini kurmuş. 80lerde ise düşük bütçeli aksiyon filmlerinde (bkz: b film) rol almış, daha sonraları da genelde polis memuru rollerinde boy göstermiş kendisi.

    doksanlı yıllarda brian cox ve jason robards ile oynadığı deceptions ve robert rodriguez'in from dusk till dawn filmleri ile 2004 yapımı starsky and hutch dışında kayda değer bir projede yer almamış olsa da 1938 doğumlu bu abimizin ismini son 40 yılda 80'den fazla filmde görebiliyoruz. pushing daisies'in 'water & power' isimli bölümünde de roland 'rollie' stingwell rolünde oynamıştır. kendisi aynı zamanda eski bir amerikan futbolu oyuncusu. pittsburgh steelers ve oakland raiders formalarını giydikten sonra transfer olduğu kansas city chiefs'teyken super bowl'da bile oynamış. futbol oynarken 'çekiç' lakabıyla anılan aktör, super bowl yüzüğünü parmağından hiç çıkarmaması ve elinde purosu ile poz vermesiyle biliniyor.
  • (bkz: #70799949)
  • (bkz: black caesar)
  • 1960'ların sonlarından bu yana 127 film ve tv dizisinde oynamış siyahi abi. pek çok b film kategorisinde kendisini görmemiz mümkün. 1.90 boyu ve iri kıyım cüssesiyle eski amerikan futbolcusu olan bu abimiz; sinemada kendisini hep sert ve yenilmez kahraman; sıkı polis rollerine layık görmüş. 1970'ler boyunca istismar sinemasında blaxplotation furyasında yer edinmiş; daha sonra nostalji modası başlayınca 1990'larda tekrar bu furyada yer almış ve zaman zaman o dönemlere gönderme yapan filmlerde hala yer almakta. filmleri de sinemadan ziyade direct to video tarzında çekilen ve sınırlı gösterime ya da dağıtıma sahip filmler oluyor. 1980'ler boyunca italyan yapımcı ve yönetmenlerin dikkatini çekmiş ve hatta istanbul'da 1984'te çekilen white fire isimli fransız-italyan-amerikan-türk ortak yapımı ucubik aksiyon filminde de yer almış.
hesabın var mı? giriş yap