• new orleans sehrinin fransiz kolonizasyon doneminden kalma, mimarisi ve ruhu ile hala ayakta kalmayi basarabilmis, amerikanin ilk planli sehirlesme orneklerinden biri olan, artist, muzisyen ve profesyonellerin yasadigi 13 bloktan olusan, amerikada degil de avrupada ya da afrikada oldugu hissini veren, gorulmesi gereken guzel bolge. (bkz: vieux carre)
  • burada bir de french market vardir. incikci boncukcudur, tisort falan satilir. bu carsinin hemen yaninda jazz muzesi vardir. ayrica bu muzenin ilk katinda demir paralar ile ilgili bir bolum de vardir.
  • i-10'den $ehre (guneye dogru) girince, (new orleans saints'in stadi) superdome exit'inden cikinca, poydras'tan itibaren ba$layan turist cenneti. bourbon st, canal st ve $i$man salinin evi.

    yol tarifini bir de louisiana'li turk'ten dinliyelim: ayten*'i al, domal*.
  • gezilesi ve kalinasi butik otelleri icinde barindiran semt.
  • buranin kendine ozgu bir havasi vardir. sinif farkinin oldukca fazla bir yer oldugunu dusunmekle birlikte, her caddesinde degisik bir coskunluk olan bir yerdir bu semt. beignet ve pralinedolu marketleri vardir, bu beignet denen tatlinin neden meshur oldugunu pek anlamasam da(bildigin donut gibi bir sey, sekerli sicak ekmek) praline denen seyi giderseniz kesinlikle bir patiseriden denemenizi oneririm. ınsanlari sicak kanlidir, bolca da evsiz vardir bu sehirde. ne kadar sirin bir yer gibi gozukse de dunyadaki en tehlikeli sehirler arasindadir yine de dikkat edilmesi gerektigini oneririm. french quarters bu bolgenin varlikli bir semtidir, bunu turistik bir yer olmasina da baglayabiliriz. biraz merkezden uzaklastikca cok buyuk yokluk ceken yerler oldugu da belirginlesir.
    sanat galerileriyle dolu caddeleri olan bir semt, bourbon street gibi parti cilginliginin oldugu cadde de buradadir. buraya yakin en unlu mezarlik da st louis cemetery dir, bireysel olarak girilemeyen ve tur ile girilmesi gereken bir mezarliktir bu ki tavsiye ederim o civarlara ugrayan olursa.
  • new orleans, bazıları neredeyse 300 yıl öncesine dayanan olağanüstü, eski binalardan oluşan bir mahalle olan fransız mahallesi'ne ev sahipliği yapmaktadır. 1718'de fransızlar tarafından kuruldu ve new orleans'ın en eski mahallesidir. fransız mahallesi zengin bir tarihe sahip, ama hepsi bu kadar değil. french quarter'da ayrıca bazı muhteşem kaliteli yemek mekanları ve yemek mekanları bulunmaktadır. jackson meydanı ve saint louis katedrali, burada görebileceğiniz mimari zevklerin harika örnekleridir. bourbon caddesi, fransız mahallesi'nin gece hayatı merkezi olduğu için tüm partilerin gerçekleştiği yerdir.
hesabın var mı? giriş yap