• o video'da kornerde resmen toptan kaçan ve hatta bariz bir şekilde kırmızı işaretle belirtilen oyuncunun adını merak ettim lan!

    olm tamam şike yapılır ve bu maç tarihin en açık şikeli maçlarından birisidir fakat o kadar mı belli edilir.
    bak son gollerde işi öğrenmişler daha güzel goller yediler.

    yok bir de savunmak için kullandıkları cümle o sene ankaragücü şundan bu kadar yedi, ondan şu kadar yedi! lan adamlar o sezon ligi 8. bitirmiş!!
    hani bunlara baksan ankaragücü lig sonuncusu sanır!
    ha o diğer fark atan takımlarda şike yapmış mıdır? bence yapmıştır!
  • ankaragücü'nü o sezon beşiktaş'ın 6-0, fenerbahçe'nin 4-0 geçtiği varsayılırsa son derece normal bir durumdur.

    o sezon, son maçlardan önceki tabloya bakalım:

    galatasaray’ın attığı 66, yediği 21, averajı 45...

    beşiktaş’ın attığı 65, yediği 22, averajı ise 43...

    galatasaray’ın hem 2 gol artı averajı, hem de gol fazlası avantajı vardı.

    son maçlarda, galatasaray ankaragücü’ne 2 fark yapsa, beşiktaş’ın gençlerbirliği’ne 5 fark yapması gerekiyordu.

    yani averaja ihtiyacı olan beşiktaş’tı.

    ama oyle bir ortam yaratilmaya calisildi ki yillarca sanki galatasaray’in sampiyon olmasi icin ankaragucu’nu 0-8 yenmesi gerekiyormus gibi bir sonuc cikti.

    yukaridaki averaj durumundan da anlasilcagi uzere galatasaray 2 farkla yense besiktas’in 5 farkla yenmesi gerekiyordu.

    http://www.tff.org/default.aspx?pageid=560

    şimdi siktirgit troll kardeş.
  • aynı kadronun sadece 6 ay sonra old trafford deplasmanında o dönem dünyanın en iyi kadrolarından biri olan manchester united takımını 2-0 dan gelip sikip atması da bana göre şaibelidir. ahmet çakar a sorulabilir.
  • burada yorum yapanların kaçı o maça yetişti bilemiyorum.. ancak 1-0 kazansa da yetiyordu yorumundan sonra bir ufak ekleme yapmamın icap olduğu maç olmuştur.

    1-0'ın yettiği ancak maçlar tamamlandıktan sonra belli oldu. galatasaray deplasmanda ankaragücü ile oynar iken, beşiktaş ta kendi sahasında gençlerbirliği ile oynuyordu.

    maçlar oynanmadan önce +45 gs averaj, +43 bjk averaj var idi..
    66 gol atmıştı gs, 65 gol atmıştı bjk

    yani millet nefesini tutmuş bekliyordu maçları... 1-0 yense yetiyodu, bıkbık eden arkadaşlar bunu ne kadar biliyor ve hatırlııyor merak ediyorum.

    aynı sezon ankaragücüne fener de beşiktaş ta 4 attı, 6 attı adamları için de şöyle bir ekstra not düşeyim:

    ankaragücü'ne galatasarayımız ilk 5 golü ilk yarım saatte attı yalnız.. olay çok büyük skandala gidiyordu ki bir şekilde durdular.. istanbul'dan gelen haberler de enteresan bu 5 gol kadar.. gene ilk yarım saatte gençler 1-0 öne geçiyor, beşiktaş 1-1'i buluyor bu arad da recep kırmızı kart görüp beşiktaş 10 kişi kalıyor..

    ilk yarım saat lan bunlar.. türkiye'nin belki aynı averaja kalınacak bir sezonu, atılan toplam gole filan da bakılabilir.. acayip bir körüğüm.. hoop maçlar başlıyor, ankaragücü:0 galatasaray:5, beşiktaş:1 gençler:1, beşiktaş bir de 10 kişi..

    1-0 yetermiş..

    ya neyse anasını satayım, beşiktaş o sezon kendi eşşekliğine yansın.. sondan 1 hafta önce yeneydiler galatasaray'ı da işi averaja bırakmayaydılar.. galatasaray'ın tarihinde, averaj galatasaray'da iken, son haftaya kalıp ta, galatasaray'ın kaybettiği bir tane şampiyonluk bilmiyorum, hatırlamıyorum..

    1-0 yetiyormuş.. 10-0 yetse, 10-0 biterdi lan o maç..

    1978 bundesliga'ya bir bakın değerli arkadaşlar.. bu 8-0'dan daha büyük rezalet var ama neyse ki onların yanına kar kalmamış *
  • diyorlar ki o 3 attı, öbürü 5 attı, vesaire..

    sen gollere bak gollere. toptan kaçan defans oyuncuları, topu bilerek tutmayan, üstüne geleni rakibin önüne iteleyen, daha son düdük çalmadan soluğu havaalanında almış bir kaleci.

    bu maçı falanca ülkede x bir takım oynasa 'vay amnagoym, sağlam kurmuş hipneler' diyecekler, iddianın alehtarı olunca 'yok şu, yok bu' diye ötüp duruyor.

    kurmuşlar ulan maçı, kıvırmayın işte. korkmayın lan 20 yılı geçti, birşey olmaz.
  • trolün trole inanmasıdır başka bir şey değil. adamlar kaya çilingiroğlunun yorumlarına itibar edip şike bulduk ahaaa diyorlar. olum sen trole dayanıp şike diyorsun. sizin çarşaf çarşaf ses kaydı yayınlandı mahkemeye sunuldu, mahkemede de muhatapları tarafından kabul edildi. mesela birinci golde anlattıkları kaleden uzaklaşan oyuncu için bakalım. o dönemde de ofsayt vardı gençler ve dolayısıyla ofsayt taktiği vardı. kornerde ön direkteki oyuncu ofsayt taktiğinin içine sıçmayayım diye kendi defansının oluşturduğu çizgiye hareket ediyor. ve ayrıca topun düştüğü yere müdahale edebilecek bir pozisyonu da yok ki yatığı taktik olarak doğru. dönen topta ofsaytı bozan adam olmaktan kaçıyor. ikinci golde anlattığı zaladın kale içine doğru uçması olayı da çok basit bir gerçekle açıklanabilir. kaleci topa ilk hamleyi yapıyor sonra yerden hızlıca kalkıp ikinci hamleyi yapıyor. o yıllarda kaleciler şimdiki kadar çevik değillerdi gençler. gerçi şimdide çevikler ama ahlaklı değiller(bağzıları). ayrıca başka arkadaşların da dediği gibi öyle bir anlatılıyor ki sanki galatasaraya averaj lazımmışta onu yakalamış şikeyle gibi anlatılıyor. yok öyle bi şey. averaj beşiktaşa lazımdı.

    tanım da yapayımda ispiyon falan olmasın. sonra bağzı şikeciler rahatsız oluyorlar.
    tanım : o sezon herkesin 4+ gol atttığı takıma sekiz atması olayıdır. biraz beyin başka bişiii değil!!!
  • renklerden kaynaklanmıştır. sarı laciverti gören 6s rakibi de boş beleş görünce dayamıştır
    golleri. sıkıysa gel fenere yap.
  • şu maçı izleyip şike yok diyen varsa gitsin kendini köprüden aşağı salıversin hacı, laga luga yapmaya gerek yok. görüntüler ortada amk.

    buram buram şike kokan olaydır, gerisi fasa fiso.
  • ciddi ciddi bu maçta şike olmadığına inanacak kadar zeka geriliği yaşayan kardeşlerimi tenzih ederek:

    asıl trollük gerçeği göre göre bu maçta şike olmadığını söyleyebilmektir.
hesabın var mı? giriş yap