• ing. "oyun oynamalık laptop". ne bir gaming desktop kadar iyi ne de bir laptop kadar taşınabilir oluyor. fighter mage gibi. bir de laptop'ların ısınmaya dayanıksızlıkları, fan gürültüsünün kulağın dibinde olması, klavye ısınması, pahalı tamirat, pahalı yedek parça gibi etkenleri de katınca gereksiz bir yatırım.
  • bir pc olamayacak olsa da önü açık olan bir türdür.

    (bkz: ultrabook)
  • sabit bir yerde yaşamayanların (örneğin ben, okul yurdu, istanbul, ve izmir arasında sürekli yer değiştiriyorum) ancak yüksek performanslı bir bilgisayara sahip olmak isteyenlerin almayı düşüneceği bilgisayar türü. pahalıdırlar, büyüktürler, bazıları gereksiz ısınır. ancak hızlıdırlar, ekranları genelde güzeldir. bir anlamda desktop replacement olarak düşünülebilir. öyle macbook air gibi veya netbook gibi etrafa taşımaya kalkasanız sırt ve omuz kası yaparsınız. ancak bir çok yere sabit bir desktop'ı götüremezsiniz, bunu götürebilirsiniz. iyileri performans açısından ortalama bir desktop'tan hızlıdır, ama aynı klasmandaki bir gaming desktop'tan hızlı olmaları görülen bir şey değildir. kişinin durumuna göre gerekli veya gereksiz olabilecek üründür. sürekli bir yerlere gidiyorsanız, ve yanınızda (özellikle oyun açısından) yüksek performanslı bir bilgisayar olmasını istiyorsanız, kesinlikle taşımaya değer olduğunu düşündüğüm ve üşenmeden her yere taşıdığım laptop'tır. ancak sabit bir yerde iseniz (ev, yurt, ofis olsun, oyunu nerede oyanayacaksanız) kanımca gereksizdir, tablet veya ufak bir laptop ile idare edilebilinir ev dışındaki yerlerde. ha tabi "hayır her gittiğim yerde oyun oynama zevkini istiyorum" diyorsanız (ki olabilir aslında. insan aynı yerden sıkılabilir zamanla) pratik olabilir. ancak bu aletler çabuk kirlenirler (her laptop gibi) ancak büyük olmaları ve kirden daha fazla etkilenmeleri (ekran kartının fanında toz birikmesi gibi performansı etkileyen faktörler de vardır) düzenli olarak temizlemeyi gerektirir. alınacak modelin internetten iyi araştırılıp, ısınma sorunu olup olmadığını da anlamak gerekir. bir de son olarak, yüksek performans gerektiren oyun oynarken bataryasının 2 saatten fazla gitmesi beklenmeyen laptop'tır. ilk akla gelen marka alienware'dır. genelde pahalıdır, high-end'dir, kalitelidir. ancak çoğu markanın üst seviye, bu kullanım amaçlanarak tasarlanmış, kaliteli ve fiyatı daha uygun laptop'ları vardır.
  • (bkz: asus g73)
  • (bkz: monster notebook)
    (bkz: msi)

    bunu tercih eden bir çok insan gibi taşınılabilir bir oyun sistemi olması açısından seviyorum. 3-4 yıla evime tamamen yerleştiğimde almayı * * planladığım masaüstü oyun canavarı karşısında dökülecektir evet. ama bu gaming laptopların iyi olanları bir masaüstü kadar olmasa da iyi soğutulabilir, onlardan daha az ses çıkarır. toplam 4 yıldır falan idare ediyorum bunlarla, hem oyunları max grafiklerde oynayabiliyorum hem de istediğimde bir yere uzanıp kucağıma alabiliyorum. sonra cayır cayır yanıyorum tabii ehue. altına bişey koymak lazım.
  • yanınızda taşırsanız bel fıtığı olacağınız laptop türüne gaming laptop denir.
  • (bkz: msi gt683dxr)
  • internet ortamlarinda gaymen laptop olarak da bilinir
  • - hayvani watt'lı psu'lar yerine kısa ömürlü bir laptop bataryasına mahkumdur. donanımını asla hakkıyla kullanamaz. cihazı şarja takmadan iki saatten fazla oyun oynamak imkansız gibidir.
    - klavyesi anti rsi olmaz. ekstradan klavye bağlamadan dört dörtlük bir ergonomiye ulaşmak imkansız gibidir.
    - touchpad'le oyun oynamak konusunda değinmiyorum bile. güzelinden bir mouse bağlama zorunluluğu vardır. tabii bir de mousepad lazım.
    - gamepad diyeceğim, "desktop'a da ekstradan takıyoruz. saylanmaz!" diyeceksiniz. demeyin. pc masasındaki bir gamepad'le, laptop çantasındaki bir gamepad aynı rahatlıkta muhafaza edilmez.

    pek de taşınabilir bir şey değil sanki.
  • (bkz: razer)
    (bkz: msi)
    (bkz: alienware)
    (bkz: monster)

    belli başlıcaları bunlar markaların. asus ve hp'nin kendine göre modelleri var tabi.
hesabın var mı? giriş yap