• bunun istanbul olduğunu sanan kişi, hayatında istanbul'dan başka megakent görmemiştir.

    (bağcıların arka sokaklarından bahsetmiyoruz tabi ki ama dünyanın 24 saat aktif şehirleri sıralaması yapılsa zirveye oynar istanbul, gidin bi kaç yer görün de öyle konuşun arkadaş, istanbul'un merkezi yerlerinde 24 saat sokaklarda insan var, 24 saat de metrobüs var, git ara bakayım bunları nerelerde bulabileceksin)
  • istanbul degildir, gidin avrupada azicik dolasin. londra gibi bir iki istisna disinda gece 10dan sonra 1 kutu kola alicak yer bulamaz kalirsiniz ortada. aramaya inanirsaniz istanbulda gece 1de acik manav bile bulabilirsiniz.
  • gece 3te dahi köprüde, e5te trafiğı sıkısık olan. taksim,kadıköy,besiktas 24 saat insan görebilcegin yerdir istanbul. arabası olmayanda otobüs yerine dolmus veya minibüsle rahat bir sekilde geziyor siz neyin kafasını yasıyorsunuz.
  • beylikdüzü'nden öyle görünüyor olabilir delikanlı, kadıköy'e, beşiktaş'a, taksim'e bekleriz.
  • istanbul'unki ölüm değil de olsa olsa ayak uyuşmasıdır.
  • başlıkta bahsedilen kent kesinlikle istanbul değildir. toplu taşımanın bir bölümü 22'den sonra ölür, doğru(hele taksim'de içtikten sonra sarıyer taraflarına gidecekseniz 30-40 tl'ye patlar; o nedenle içeceğiniz içkinin 4'te 1'ini içersiniz). ama kent kesinlikle ölmez; saat 4.30'da istiklal'de millete çarpa çarpa gider; fındıkzade'de 3'te gayet rahat karın doyurursunuz(hatta seçenekleriniz vardır). avrupa'da 24 saat yaşayan az sayıda şehirdendir(londra bile daha çabuk bitirir geceyi).

    haa beylikdüzü'ndeysen şansına küs benim sarıyer tarafında şansıma küstüğüm gibi tabi. ama 22'de bitiyor istanbul deme, ayıplanırsın.
  • kıyamam, gel burası ortaköy, akşamın loşu 23'te de, gecenin közü 3'te de, sabahın körü 6'da da vesait ve canlılık buluruz. öyle ki biz 1'de falan atılıyoruz sokaklara. sokak bulamazsak boğaz var, koru var. inan hala var koru buralarda.
  • bence atmasyondan ibarettir. istanbul'da 25 küsur yılını geçirmiş ve iş + ev değiştirme gerekçeleriyle fenerbahçe, suadiye, seyrantepe, ümraniye, istinye, tarabya ve maltepe gibi değişik sosyoekonomik, sofistikasyon ve atraksiyon seviyelerine sahip muhitleri tanıyan biri olarak üstüne basa basa vurguluyorum ki atmasyondur. en fazla 10 dakikalık yürüme mesafesinde en az açık 1 bakkal, 1 kahvehane, 1 birahane (semtin artistik durumuna göre pub/bar) ve bir dönerci/kebapçı bulursunuz mutlaka.

    atmasyondur yani.
hesabın var mı? giriş yap