• körüklü otobüsle saatte 90 km hızla gidebilmenizi sağlayan şoförler. arkaya oturduğunuzda yerçekimsiz ortam misali otobüsün her yerine değmenize olanak veren ayrıca dönüşlerde arkadaki pencerelerden kendisine selam verebilmenizi sağlayan insanlar.
    (bkz: boş bakınız alınır)
  • kar yüzünden tıkanan e5 de yarım saat aynı yerde beklenmesi sonucu sıkılan yolcuların açılan kapılardan sürekli inip binmesi üzerine dellenip "yav kardeşim, kapatıyorum kapıları. inenler insin, inmeyenler binmesin" cümlesini kuran ve bizim manevi alemlere dalmamızı sağlayan büyük insanlar.
    (bkz: şimdi o da haklı)
  • bunlardan birisi ile muhabbeti koyup, otobusu kullanmaniza (eger siz ve kankanizdan baska bir yolcu yoksa) izin vermesine ikna edebilirsiniz. kendisi hemen yan koltukta oturup ikram ettiginiz sigarasini icerken siz yillardir fantezilerinize konu olan dugmeli otomatik vitesli otobusun koca direksiyon simidini buyuk bir zevk ile donduruyorsunuzdur.
  • gece otobüs içerisinde fazla yolcu bulunmamasından dolayı iyice havaya giren; bir keresinde körkütük sarhoş bir adamı sağa sola ani manevralarla otobüs içinde topaç gibi çeviren, ani fren ve gazlarla önden arkaya yuvarlayan ve aynadan bakıp nihohaha şeklinde kahkahalar atan, psikopata bağlayan şoförler.
    (bkz: kendimden biliyorum)
  • (bkz: iett soforu)
  • ineceğim durağı 2 rakamıyla sabitlemiş ayakta kapının önünde beklerken adamın hem gece hemde yolların boş olmasını fırsat bilerek hendekti çukurdu demeden hız denemesine girişmesi sonucu kafamı otobüsün tavanına çarpmamı sağlayan şöferler.
  • bunların en büyük zevklerinden biri frene fazla basıp, dikizden kafaların öne arkaya gitmesini izlemekmiş bir tanesi itiraf etmişti, hatta o anda boş yolda yapmış beni de zevke getirmişti. şimdi o kadar komik gelmedi nedense...
  • 78 nolu otobüs şoförleri bu klasmana dahildir. en büyük zevkleri arasında otobüsün körükten gerideki kısmını bi sağa bi sola oynatmaya çalışmaları yer alır. bunu başarabilen bir şoför olduğu rivayet edilmekteydi bir zamanlar. hatta adam bir broadwaye çarpmış bu sebeple. ama rivayet tabi, şehir efsanesi gibi bişi.
  • nadiren de olsa, bir de
    (bkz: geceleyin kendilerini kaybeden varan soforleri)..
  • istanbul / mecidiyeköy-cevizlibağ(topkapı) arasında sefer yapan 75 numaralı iett otobüslerinin gece 11-12 arasında kalkan tüm şöförlerinin dahil olduğu grup..
    lakin altında birde mercedes 0345 (bkz: yeşil otobüs) var ise biranda kendilerini formula 1 pilotu sanıp yanlarında geçen bmw lerle kapışıp makaslara bile girmektedirler.
hesabın var mı? giriş yap