• (bkz: gurdjieff)
  • "insanın içinde mücadele başlamışsa ve bu mücadele belirli bir çizgideyse, kademeli olarak onun içinde kalıcı özellikler oluşmaya ve kişi kristalleşmeye başlar."
  • bu entry de kısır döngülerin ve ruhani tekamülümüzün ses mekaniği ile alakasını anlatacağım.
    evrende herşey döngüler ile yönetilir. her döngünün aşamaları müzik ölçek notaları gibidir:
    do re mi fa sol la si
    döngü do ile başlar. re, mi diye devam eder. si ye ulaşmayı başardığımızda bir üst oktava geçebilmek için kişinin doğru yere, doğru zamanda ekstra efor sarf etmesi gerekir. eğer bu efor konusunda başarısız olunursa, entropi meydana gelir ve kişi bir üst oktava çıkamadan mevcut oktavın do notasına yani başladığı yere döner. işte buna hayatın kısır döngüsü diyoruz.
    entropinin bedeli ise yaşam enerjisi kaybetmektir ve haddinden çok tekrar ederse kişinin hayattan bezmiş ve tükenmiş hale gelmesi kaçınılmazdır.
    bu notalar hayatımızda bir dizi olayları simgeler. mi den sonra ve sol den sonra bir duraksama olur. si den sonra ise büyük bir duraksama olur. dolayısıyla bir sonraki notaya geçebilmek için duraksamalarda ekstra çaba sarf etmemiz gerekir, büyük duraksamada ise daha büyük çaba sarf etmemiz gerekir.
    duraksamalarda üç temel olay yaşanır: doğum, ölüm, feda edilen şeyler.
    enneagramda bulunan ve nikola tesla nın da üzerinde durduğu 3,6,9 sayıları, işte bu bahsettiğim duraksamalarla ilişkilidir. bu döngülerin ne zaman biteceği kişinin azmine ve doğru adımları atıp atmadığına bağlıdır. çıkılacak bütün oktavlar bittiğinde kişi artık samsara tekerinden, yani günümüz tabiriyle matrix ten çıkabilir hale gelir.
hesabın var mı? giriş yap